Muzeju nakts ietvaros atzīmē Brīvības cīņu simtgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šodien visā Latvijā norisinās muzeju nakts, kuras laikā ir iespējams apskatīt dažādus pasākumus daudzos Latvijas novados. Kā Latvijas Radio pastāstīja Kara muzeja direktore Aija Fleija, atzīmējot Latvijas Neatkarības kara cīņu simtgadi, Muzeju nakts programma ir kļuvusi atšķirīgāka.

Muzeju nakts ietvaros atzīmē Brīvības cīņu simtgadi
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

"Neredzētas fotogrāfijas, kādi pasākumi kopēji, tas ir tas, kas padara šo Muzeju nakti atšķirīgu.  Nav tikai muzeji, bet ir arī baznīcas. Simt gadi [Latvijas vēsturē] ir radījuši pastiprinātu interesi. Šī programma ir diezgan liela, jo mēs nepabeidzām tikai vienā gadā, mēs turpinām periodu, kad valsts tapa," tā Fleija.

Piedāvājot daudzveidīgas norises, rekordliels iestāžu skaits - 190 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas – šogad 18. maijā bez maksas uzņems apmeklētājus Muzeju naktī. Šogad nakts pasākumi Latvijas muzejos notiks jau 15. reizi, informēja Kultūras ministrijā.

Šā gada Muzeju nakts tēma ir “Tālavas taurētājs,” aicinot izcelt varonību Neatkarības kara cīņu simtgades atzīmēšanā. Rīgā Muzeju naktī durvis apmeklētājiem vērs 69 kultūrvietas, savukārt reģionos 121 vietā interesantas aktivitātes rīko pašvaldības un nevalstiskās organizācijas. Ar Muzeju nakts programmu iespējams iepazīties Muzeju nakts mājaslapā, kā arī Kultūras ministrijas tīmekļvietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti