Miris psihedēliskā roka grupas «Jefferson Airplane» līdzdibinātājs Balins

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Viens no psihedēliskā roka grupas "Jefferson Airplane" līdzdibinātājiem Mārtijs Balins devās aizsaulē 76 gadu vecumā, piektdien paziņoja viņa ģimene. Par ASV grupas vokālista un ģitārista nāves cēloni ģimene neinformēja.

Balins, īstajā vārdā Martins Džerels Buhvals, pasaules slavu ieguva sešdesmitajos gados, spēlējot grupā, kas iestājās par seksu, dumpīgu dzīvesveidu, psihedēliskām narkotikām un komūnas dzīvesveidu. Balinu 1996.gadā uzņēma rokenrola Slavas zālē. 

Viens no "Jefferson Airplane" lielākajiem hitiem "White Rabbit" 

"Jefferson Airplane" nodibināja Sanfarncisko 1965.gadā, Balinam vēloties dot pretsparu "The Beatles" un citu britu grupu ietekmes pieaugumam ASV. Grupa ātri kļuva populāra vietējā līmenī un sešdesmito gadu otrajā pusē lielāko slavu ieguva tās albumi "Surrealistic Pillow" (1967) un "Crown of Creation" (1968). Pieci "Jefferson Airplane" albumi ASV ieguva zelta statusu. 

Balins 1970.gadā pameta "Jefferson Airplane", bet vēlāk atgriezās un kopā ar vairākiem citiem grupas dalībniekiem turpināja darboties kā "Jefferson Starship". 2016.gadā nomira vēl viens "Jefferson Airplane" līdzdibinātājs Pols Kantners. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti