Miniseriāla «Katrīna II Lielā» pirmizrāde Latvijā un pasaulē notiks vienlaikus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

HBO sadarbībā ar “Sky” piedāvātā četru sēriju drāma “Katrīna II Lielā” (“Catherine The Great”) pie Latvijas skatītājiem nonāks vienlaikus ar miniseriāla pasaules pirmizrādi. Jau no 3. oktobra lietotnē “Shortcut”, kas pieejama arī "Helio iTV" skatītājiem, varēs skatīties visas miniseriāla sērijas. Daļa seriāla uzņemta tepat Latvijā – Rundāles pilī, paziņojumā medijiem informē pārstāvji.

Drāma četrās sērijās “Katrīna II Lielā” stāsta par politiski drūmo un seksuāli uzlādēto Krievijas imperatores Katrīnas Lielās, kuru atveido Amerikas Kinoakadēmijas balvas ieguvēja Helēna Mirena, galmu. Katrīnai Lielajai piederēja augstākā vara visā Krievijā gandrīz pusi no 18. gadsimta, taču miniseriāla fokusā nonākušas Katrīnas Lielās gaitas tuvāk viņas valdīšanas izskaņai – laikā, kad viņa aizvadīja kaislīgu dēku ar Grigoriju Potjomkinu (atveido Džeisons Klārks).

Catherine The Great
Catherine The Great

“Starp skandāliem, intrigām un milzīgiem konfliktiem viņi spēja izveidot unikālas un lojālas attiecības, gūstot virsroku pār saviem pretiniekiem un kopīgiem spēkiem īstenojot virkni liberalizējošu reformu, tādējādi kļūstot par mūsdienu Krievijas arhitektiem,” teikts seriāla aprakstā.

Miniseriāla “Katrīna II Lielā” režisors ir BAFTA un Emmy balvu ieguvējs Filips Martins (“Kronis”, “Galvenais aizdomās turamais”) un scenārija autors – Naidžels Viljams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti