Minhenē sācies neoficiālais «Oktoberfest»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 pandēmijas dēļ šogad atcelti populārie Vācijas alus svētki – “Oktoberfest”. Tomēr cilvēki šajās dienas dodas uz Minhenes krogiem baudīt tradicionālo dzērienu, bet darbinieki sola ievērot sociālās distancēšanās un profilakses pasākumus.

“Ir ieviesti stingri noteikumi gastronomijas pasākumiem, īpaši pilsētas iekšējos rajonos. Mums jāievēro distance, un, vadoties pēc tās, jānosaka maksimālais cilvēku skaits. Mums ir jāvalkā maskas. Mums nav atļauts, un mēs nevēlamies, lai cilvēki stāv uz soliem un dejo. Mums jānodrošina, lai cilvēki mazgātu rokas,” stāsta kroga vadītājs Mihaels Millers.

Arī šogad neizpalika tradicionālā svinīgā alus mucas atvēršana, tomēr pasākuma vēriens un viesu skaits ir būtiski mazāks. Pilsētā nav uzceltas milzīgās teltis, bet svētki tiek rīkoti 50 alus zālēs un krogos. Savukārt policija organizē papildu patruļas ierastajā svētku norises vietā, lai novērstu neformālus pasākumus, kuros cilvēki neievēro distancēšanos un noteiktos profilakses pasākumus.

Tikmēr ikgadējā pasākuma rīkotāji un aldari norāda, ka Covid-19 pandēmija un varas iestāžu noteiktie ierobežojumi rada milzīgus zaudējumus. Pagājušajā gadā festivālu apmeklēja 6,3 miljoni viesu, kuri 16 dienu laikā izdzēra 7,3 miljonus litru alus, bet šogad šie skaitļi būs vairākas reizes mazāki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti