Panorāma

Vācijas vēlēšanās uzvar kristīgie demokrāti un sociāldemokrāti

Panorāma

Latviete Zanda Martena ievēlēta Vācijas parlamentā

Norisinās Miķeļdienas gadatirgus

Miķeļdiena brīvdabas muzejā – tradīcija un iespēja iegādāties labumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 26. septembrī atzīmē Miķeļdienu. Muzeja teritorijā notiek dažādas aktivitātes – gada tirgū nopērkami dažādi Latvijas ražotāju un amatnieku sarūpēti labumi, visas dienas garumā teritorijā muzicē folkloras kopas, notiek radošās darbnīcas un aitu izstāde. Pasākumu šodien apmeklēja daudz ģimeņu ar bērniem – dažiem šis gadatirgus ir ikgadēja tradīcija, bet citi steidza iegādāties dažādus labumus.

Zemnieki gadatirgum gatavojas jau kopš gada sākuma – sēj, audzē un kopj laukus, lai ražas svētkos būtu, ko pārdot. Brīvdabas muzejā, tirgošanās šogad divās sētās – Latgales un Kurzemes.

Ar koka karotēm, medus podiem un ābolu maisiem vai tukšiem groziem un vieglām kastēm – gan pircēji, gan pārdevēji ir apmierināti.

Brīvdabas muzejā sastaptie cilvēki par Miķeļdienu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Brīvdabas muzejā Miķeļdienā sastaptie cilvēki:

"Es atvedu savas burvīgās dāmas. Tik jaukā laikā piebiedrojos pastaigā."

"Mēs ieradāmies, lai stirpinātu bērna izpratnē tradīciju nozīmi, izbaudītu saulainu atvasarīgu dienu un pie reizes kaut ko iegādātos. Vīrs ir ieinteresējies atrast medu."

"Vienkārši skaisti pavadīt dienu. Un mums vajag dāvanu. Piemēram, atradām šķīvi ļoti interesantu – tādu, ko veikalos neredz."

"Tā savā ziņā ir tradīcija – gadatirgus. Meklējam tagad Skrīveru saldējumu. Cerams, ka būs, tad diena būs izdevusies. Vienkārši, Latvijā rada ļoti skaistas lietas un tas ir vienmēr prieks kaut ko iegādāties – gan rotaslietas, gan skaistumam, gan veselībai."

Tautas ticējums saka, ka līdz Miķeļiem visu izaudzēto vajagot novākt, jo tad sniega vārti vaļā.

Miķeļdiena ir gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Tāpēc arī Miķeļdienas svētku mielasta galds saskaņā ar tradīcijām ir pārpilns ar ēdienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti