Rīta Panorāma

ASV spēcīgi sniegputeņi

Rīta Panorāma

Mjanmā militārs apvērsums

Medmāsa kļūst par galveno Gēteborgas kinofestivāla dalībnieci

Medmāsa kļūst par galveno Gēteborgas kinofestivāla dalībnieci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Par galveno Zviedrijā notiekošā Gēteborgas kinofestivāla dalībnieci kļuvusi medmāsa Liza Enrota. Viņai būs iespēja vienatnē uz kādas vientuļas salas Ziemeļjūrā iepazīties ar 60 kinofilmām. 

Enrota par galveno skatītāju tika izvēlēta konkursā, kurā piedalījās 12 000 interesentu. Viņa jau devusies uz viesnīcu Hamneskaras salā, kur vientulībā pavadīs nedēļu bez tālruņa, datora, grāmatām un citām izklaides iespējām. Toties viņai tiešsaistē uz īpaša neliela ekrāna būs iespēja noskatīties visas kinofestivāla programmā iekļautās lentes. 

Pati veiksminiece sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka tā būs lieliska iespēja pabūt vienai un pavadīt laiku pārdomās. Viņa gadu strādāja slimnīcā, kur ārstē Covid-19 pacientus, un tagad sievietei patiešām ir nepieciešama atelpa.  

Savukārt festivāla mākslinieciskais vadītājs Jonass Holmbergs cer, ka šis eksperiments   palīdzēs labāk izprast cilvēku attieksmi pret mākslu. Tas ir īpaši svarīgi mūsdienās, kad koronavīrusa pandēmijas apstākļos cilvēkiem liegti vai ierobežoti sociālie kontakti.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti