Rīta Panorāma

Grupa "DCH" izdod savu debijas albumu - Mēness

Rīta Panorāma

Ukrainā no koku lapām ražo papīru

"Mazulis Tramps" rod mājas Londonas muzejā

«Mazulis Tramps» atradis mājas Londonas muzejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daudzi varbūt joprojām atceras, kā iepriekšējo Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidentu Donaldu Trampu pirms pāris gadiem sagaidīja Londonā – ar protestiem un milzīgu balonu, kurā viņš attēlots kā kliedzošs, oranžs mazulis. “Mazulis Tramps” tagad radis mājas Londonas pilsētas muzeja ekspozīcijā. 

Kad 2018. gadā vizītē Lielbritānijā ieradās tā brīža ASV prezidents Tramps, Londonā viņu  sagaidīja tūkstošiem protestētāju. Demonstrantu redzamākā atrakcija bija "Mazulis Tramps” – ar hēliju pildīts milzīgs balons. Tajā Tramps attēlots kā kliedzošs oranžas krāsas zīdainis, rokā saķēris viedtelefonu – atsauce uz viņa iemīļoto komunikācijas līdzekli “Twitter”. 

Un izskatās, ka “Mazulis Tramps” dzīvos vēl ilgi pēc tam, kad viņa vārda brālis jau pametis Balto namu. To savā paspārnē uzņēmis Londonas pilsētas muzejs, pievienojot savai kolekcijai kā ilustrāciju Trampu pilsētā savulaik sagaidījušajiem protestiem. 

“Mazulis Tramps” kļuvis par daļu no muzeja kolekcijas, kas ilustrē protestu vēsturi, – tajā jau ir eksponāti no sieviešu līdztiesības un balsošanas tiesību kustības; miera aktīvistu kustības, kas protestēja pret karu Irākā.

Ideja par “Mazuli Trampu” ienāca prātā bariņam draugu, kas reiz bija sanākuši kādā Londonas krodziņā, lai apspriestu, kādā veidā viņi varētu paust savu nepatiku pret Trampa politiku. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti