Mazsalacā svinēs pilsētas svētkus un Ērenpreisa 129. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mazsalacā reizē ar pilsētas svētkiem jau desmito gadu tiks svinēta Mazsalacā dzimušā amatnieka, velosipēdu izgatavotāja Gustava Ērenpreisa jubileja. Pilsētas svētku pasākumi sāksies otrdien, 14. jūlijā, bet svētku kulminācija – velosvētku parādes brauciens un vakara koncerts ar Daumantu Kalniņu un Kristīni Zadovsku – notiks sestdien, 18. jūlijā, informēja organizatori.

““Bellacord” platēm un Alfrēda Vintera “Mazajam pasta balodītim” skanot, ar veclaicīgiem velosipēdiem un eleganti tērptiem dalībniekiem ļausim sajust, kāda bija dzīve pirms simt  gadiem. Izvēloties savu velosipēdu un tērpu, ikviens aicināts parādīt, kāds radošums katrā mīt,” aicina pasākuma rīkotāji.

Pilsētas svētku svinības sāksies 14. jūlijā ar velo-foto orientēšanos un keramikas darbnīcu ikvienai vecuma grupai.

No 15. jūlija Mazsalacas pilsētas bibliotēkā būs skatāma izstāde “Mūsu ievērojamākie novadnieki. 2. daļa”, savukārt Mazsalacas novada muzejā mākslinieka Pētera Postaža gleznu izstāde.

16. jūlijā pie Mazsalacas Mākslas skolas ēkas tiks atklāts audzēkņu radītais vides objekts “Sēņu dārzs”, Mazsalacas novada Kultūras centrā izstāde “Fotostāsti pilsētai”, kurā būs apskatāmas fotogrāfijas no visiem iepriekšējo deviņu gadu svētkiem un izstāde “Velo ZOO”, kurā gleznošanas darbnīcas biedri apgleznojuši velosipēdus un tā detaļas. Vakara noslēgumā viktorīna “Prātvēders”.

Piektdien, 17. jūlijā, programmā gaidāms izklaidējošais vakars “Maksimāli minimāli atļauta izmēra distancēšanās pie brīnišķīgām uzkodām un fantastiskiem augļu vīniem”. Pasākuma apmeklētājus izklaidēs ģitārists Mārcis Auziņš un “Comedy Latvia” komiķis Maksims Trivaškevičs.

Svētku kulminācijas diena – 18. jūlijs – iesāksies ar amatnieku darinājumu tirdziņu un muzikālo klavieru koncertu Mazsalacas pagalmos.

Pulksten 12.00 startēs ikgadējais velosvētku parādes brauciens septiņu kilometru garumā, kas priecēs iedzīvotājus gan Skaņkalnes ciemā, gan Mazsalacas pilsētas ielās.

Svētki turpināsies ar muzikālo izrādi bērniem “Supervaronis Kapteinis Apakšbiksis” pulksten 14.00 Lībiešu pilskalna estrādē.

Pulksten 17.00 Lībiešu pilskalna estrādē notiks parādes brauciena uzvarētāju apbalvošana.

Pēc apbalvošanas vakars turpināsies ar Daumanta Kalniņa un Kristīnes Zadovskas koncertu.

Pēc abiem koncertiem sadarbībā ar SIA “X Centrs” un SIA “Ērenpreiss Original” notiks velosipēdu izloze, kurā izlozēs vienu bērnu velosipēdu un vienu jaunās kolekcijas “Ērenpreiss” velosipēdu.

Papildu informācija par svētkiem pieejama Mazsalacas novada mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti