Matīsa ielas ūdenstornis - uz jaunākās pastmarkas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jaunākā "Latvijas arhitektūras" pastmarku sērija veltīta ūdenstorņu tēmai – uz pastmarkas redzams viens no vecākajiem un dizainiski saistošākajiem Rīgas ūdenstorņiem, kas atrodas Matīsa ielā, informē Latvijas Pasts.

Jaunās pastmarkas dizainu veidojis mākslinieks Aleksejs Naumovs, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un bijušais rektors. Uz pastmarkas redzamais Matīsa ielas ūdenstornis ir viens no interesantākajiem Rīgas komunālās saimniecības elementiem, kas labi saredzams Rīgas ainavā. Ūdenstornis ir viena no pirmajām Rīgā būvētajām šāda veida ūdensapgādes sistēmām, celta no 1896. līdz 1897.gadam, pēc arhitektu Oto Intces un Rūdolfa Friša projekta. Savas funkcijas ūdenstornis pildīja līdz 1905.gadam, bet šobrīd to rezervuārs ir tukšs. Celtne noteikta par valsts nozīmes arhitektūras pieminekli.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir € 0,61, kas atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, un tā izdota 200 000 eksemplāru tirāžā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2019. gada 29. martā Rīgas 10. pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 no plkst.8 līdz 20. 

Pastmarku sērija "Latvijas arhitektūra" tiek izdota kopš 2010. gada, izceļot būtiskas vēsturiskās celtnes vai modernas jaunbūves. Iepriekšējos gados izdotas pastmarkas, uz kurām attēlots Dailes teātris, Cēsu koncertzāle, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs Torņakalnā, kā arī citi Latvijas arhitektūras objekti. Visas "Latvijas arhitektūras" sērijas pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti