Rīta Panorāma

Lielākās ziemas orientēšanās sacensības pasaulē

Rīta Panorāma

Šonakt daudzviet Ukrainā gaisa trauksme

"Supernovas" pusfinālists – Markus Riva ar dziesmu "Forever"

Markus Riva «Supernovā» ar dziesmu «Forever» mēģinās paildzināt laimes mirkļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Markus Riva šogad "Supernovā" startē ar dziesmu "Forever", kuru sarakstījis mūziķis pats, taču dziesmas un priekšnesuma tapšanā palīdzējuši arī Rivas draugi no Ukrainas. Markus Riva teic, ka dziesma ir par mūžību, "par to jautājumu, uz kuru mēs nevaram atbildēt": kā paildzināt svētlaimīgos brīžus, lai mēs varētu tajos atrasties mūžīgi.

Markus Riva, atskatoties uz savu bagātīgo pieredzi konkursā, smej, ka ir "Supernovas" veterāns, bet ir godīgs: "Bieži ir tā sajūta: nu, kāpēc es to atkal daru? Nav tā, ka es katru rītu pieceļos kā tāds tērauda Markus Riva un viss – ejam tālāk, soļojam! Protams, man ir arī vājie brīži, kad es saļimstu ne fiziski, bet mentāli, un tad es staigāju visādās mentālajās pastaigās, starp citu, arī gar Latvijas Televīziju. Tad es daudz domāju un atslēdzos no tā visa. Ir jāsaņemas, tās situācijas dzīvē tevi vēl vairāk norūda, katra situācija mums katram kaut ko jaunu iemāca." Riva ir pārliecināts, ka nevajag tik daudz gremdēties pagātnē, bet iet uz priekšu.

Markus Riva ir mūziķis, televīzijas raidījumu vadītājs, modelis un dīdžejs (DJ), filmējies seriālos un kino projektos. Izdevis mūzikas albumus latviešu, angļu, krievu un ukraiņu valodā, ieguvis apbalvojumus mūzikas konkursos Latvijā, Ukrainā, Krievijā un Kazahstānā. Vairākkārt piedalījies Eirovīzijas nacionālajā atlasē – konkursā "Supernova".

"Supernovu" arī šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks. Pusfinālā skatītājiem būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu, savukārt finālā – izvēlēties konkursa uzvarētāju. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma – labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Visas pusfināla dziesmas vienkopus klausāmas konkursa mājaslapā.

"Supernovas" pusfināls notiks 4. februārī pulksten 21.10 LTV1 un REplay.lv.

Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursa "Supernova" uzvarētājs iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā. Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti