Kultūras ziņas

Izveidota Aspazijas skulptūra

Kultūras ziņas

Latvijas Televīzija piedalīsies tālmācībā

Zvaigžņu karantīnas koncerti

Mājās, bet kopā. Zvaigžņu karantīnas koncerti pulcē klausītājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kopš 13. marta, kad sākām dzīvi ne tikai sociālā, bet arī kultūras pašizolācijā, koncerti, lasījumi, performances, lekcijas un citi priekšnesumi internetā un sociālajos tīklos ir kļuvuši par ierastu parādību gan Latvijā, gan pasaulē. Globāli populārākais tēmturis sociālajos tīklos ir #togetherhome jeb #kopāmājās. To lieto sociāli atbildīgi ļaudis, kuri ievēro savā valstī noteiktās karantīnas noteikumus un dalās ar ikdienas mirkļiem. Starp šiem mājās palicējiem ir arī zināmi mūziķi un skatuves mākslinieki.

Cīņa pret Covid-19 ir ietekmējusi arī pasaules lielo šovbiznesu. Taču aktieri un mūziķi nav nokāruši degunu, un šobrīd daudzi no viņiem ar savu sniegumu dalās interneta vidē. 

Grupas “Coldplay” solists Kriss Mārtins mājas koncertu nospēlēja savā “Instagram” vietnē, piebilstot, ka karantīna nav šķērslis mūzikai. Grupas koncerti ir atcelti, jo tās dalībnieki ir iesprūduši dažādās valstīs. Tieši Mārtins bija pirmais no pasaules zvaigznēm, kurš šim mājas koncertam pievienoja tēmturi #togehterhome jeb #kopāmājās.

Krisa Mārtina iniciatīvai pievienojās arī viņa draugs, “oskarotais” mūziķis Džons Ledžends. Sievas – modeles un pavārgrāmatu autores Krisijas Teigenas – un meitas kompānijā ar dziesmām viņš klausītājus aicināja nezaudēt dzīvesprieku.

Kustībai #togetherhome pievienojās arī dziedātāja Pink. Izmantojot uzradušos brīvo laiku, viņa ar klausītājiem padalījās savās klavierspēles nodarbībās.

Savukārt britu dziedātājs Robijs Viljamss “Instagram” nodemonstrēja savas karaoke dziedāšanas iemaņas, izpildot paša sacerētos hitus.

Karantīnas laika mūziķu saimi papildināja arī disko ēras zvaigzne Glorija Geinora. Tiesa gan,  gluži par koncertu to nosaukt nevar, jo māksliniece vietnē ''TikTok'' sava hita “I will survive” pavadībā vienkārši darīja to, kas šobrīd būtu jādara mums katram vairākas reizes dienā.

Un visbeidzot ar pašizolācijas video padalījās arī Arnolds Švarcenegers, kurš savā mājā Kalifornijā pašizolāciju pavada ponija Viskija un ēzelīša Lulu kompānijā, reizi pa reizei kopā ar viņiem apēdot kādu burkānu.

Kustības #togetherhome dalībnieki iesaistās arī Pasaules Veselības organizācijas aicinājumā savākt 675 miljonus ASV dolāru, kas būtu nepieciešami cīņai ar Covid-19 pandēmijas vissmagāk skartajos punktos pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti