Ludzas pilskalnā pulcējas latgaliešu, lietuviešu un baltkrievu amatu pratēji un kulinārā mantojuma meistari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 22.jūnijā, Visas dienas garumā Latvijas vecākajā pilsētā Ludzā norisinās Starptautiskais kultūrvēstures festivāls “Sābri”, kurā piedalās amatnieki un deju un dziesmu kolektīvi no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Festivālā, kas norisināsies Ludzas pilskalnā, varēs nogaršot ne vien vietējo, bet arī kaimiņu kulināro mantojumu, iemācīties kādu senu amatu prasmi, apgūt Jāņu vainagu pīšanu un piedalīties Saulgriežu iegriešanas rituālā.

Ludzas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja un pasākuma rīkotāja Līga Kondrāte
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

Festivālā varēs izbaudīt Latgales, Lietuvas un Baltkrievijas kulināro mantojumu, iemēģināt roku kādā senā amatu prasmē, nopirkt visu Līgo vakara svētku galdam un piedalīties īpašajā Saulgriežu iegriešanas pasākumā.

„Būs meistarklases – vārīsim zupas, siesim sierus, cepsim maizi – rādīsim visu, ar ko esam bagāti. Rādīsim arodu meistarklases, meistari no Latgales, Baltkrievijas un Lietuvas rādīs, ko prot. Varēs gan paskatīties, gan ko iemācīties, gan arī nopirkt. Visas dienas garumā būs dziesmas un dejas, bet interesantākais būs redzēt kaimiņu dziedātājus, kas dziedās senā, etnogrāfiskā stilā un klāt būs tāda nebijusi lieta kā tautas tērpu parāde. Būs daudz interesantu lietu ar tirgošanos, dziedāšanu, izklaidi. Protams varēs dabūt visu Līgo dienas svētku galdam,” stāsta Ludzas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja un pasākuma rīkotāja Līga Kondrāte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti