Ludzā sestdien notiek Lielais latgaļu tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 19. jūnijā, jau no paša rīta Ludzā norisinās Lielais latgaļu tirgus.

Lielais latgaļu tirgus vienā no vecākajām Latvijas pilsētām Ludzā tradicionāli tiek organizēts īsi pirms Jāņiem. Ar dziesmām, dančiem un dažādām izdarībām tas jau vairāk nekā 10 gadus notika Ludzas pilskalnā.

Šogad, piemērojoties apstākļiem, tradicionālais latgaļu tirgus norisināsies Ludzas vecpilsētā, laukumā pie tūrisma informācijas centra un pareizticīgo baznīcas, pie amatnieku centra un Mazā Ludzas ezera promenādē, kur jau no pulksten 9.00 amatnieki un mājražotāji piedāvās savus darbus un produkciju.

Organizētāji aicina ievērot plūsmas virzienus un ienākt tirgū pa 1. maija ielu pie pareizticīgo baznīcas laukumā un tālāk virzīties pa promenādi līdz amatnieku centra pagalmam un tad atpakaļ uz laukumu.

Līga Kondrāte par Lielo latgaļu tirgu
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

Ludzas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Līga Kondrāte stāsta: “Laukumā pulcēsies tirgotāji, saimnieki, mājražotāji, lai piedāvātu visa gada darbus un ražojumus. Būs maize un alus, vīni un šmakauciņa, kafija un gaļa, visādi bišu gardumi un daudzas dažādas lietas, pašu rokām ražotas un audzētas. Tāpat sabrauks arī kokamatnieki, mājražotāji, tamborētāji, audēji keramiķi, rotu meistari, linu kleitu meistari, bērnu apģērbu meistari. Ievērosim visus drošības noteikumus! Lai skaists Jāņu laiks!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti