Rīta Panorāma

"Frankenšteina komplekss" – mākslīgā intelekta radītā luga

Rīta Panorāma

Vašingtonā sarīkota masveida pikošanās

Intervija ar režisoru Matīsu Spaili

LTV jauniešu platformā «16+» janvārī atgriezīsies spēļu šovs «Interneta akadēmija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

7. janvārī Latvijas Televīzijas jauniešu platformā "16+" ar jaunu sezonu un vadītājiem atgriezīsies izklaidējošs un vienlaikus izglītojošs medijpratības spēļu šovs "Interneta akadēmija". Otrajā sezonā vadību pārņems reperis Prusax, savukārt komandās galvenie spēlētāji būs jūtūberis Armands Jaunzems un jau iemīļotā "16+" raidījumu vadītāja Nansija Garkalne.

"Interneta akadēmijā" influenceri, mūziķi un sociālo mediju platformās iepazīti cilvēki sacenšas atjautībā un zināšanās par dzīvi internetā, lūko atpazīt dezinformāciju, uzdod cits citam jautājumus, kā arī atbild paši par saviem paradumiem sociālajos medijos.

Komandu kapteiņu – Armanda Jaunzema un Nansijas Garkalnes – sacensība būs spraiga, jo piecās spēlēs jāmēģina savā īpašuma iegūt ceļojošo kausu par uzvaru "Interneta akadēmijas" otrajā sezonā.

Pirmajā epizodē kopā ar jaunajiem komandu vadītājiem spēlēs tiktokeri Azubelis, Ods, Squadperson un Yana Bruk, kuri centīsies atbildēt uz erudīcijas jautājumiem, meklēt un paskaidrot loģikas kļūdas, spēlē "Viens ir feiks" atšķirt patiesus apgalvojumus no izdomājumiem. 

Turpmāk skatītājus gaida tikšanās ar Undixone, Griandu, Lotu Ulmani, Denisu Demčenko, Ilzi Dobeli, Elīnu Pakalni, Jāni Krīvēnu, Ozolu, Būū un citiem.

Jauniešiem spēlēs pievienosies arī LTV raidījumu vadītājs Jānis Geste, pirmajā sezonā jau iemīļotā Lidijas kundze, kā arī labradors Kora.

Projekts turpinās iepriekšējās "Interneta akadēmijas" labākās tradīcijas. 2020. gadā kategorijā "Jaunie formāti" spēļu šovs saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas Izcilības balvu kā "Jaunais formāts".

"Interneta akadēmijas" jauno sezonu veido: režisors Matīss Spaile, montāžas režisore Liene Eicēna, redaktori Rudīte Spakovska un Ēvalds Dukuls, operatori Uvis Burjāns, Mārtiņš Priežkalns, Ēriks Kraiņevs un Lauris Dundurs, projekta vadītāja Laura Lauziniece.

"Interneta akadēmijas" 1. epizodes pirmizrāde – 7. janvārī pulksten 20.00 "16+" Youtube kanālā. Pārējās epizodes gaidāmas reizi nedēļā janvārī un februārī.

Par "16+"

"16+" Youtube kanāls ir Latvijas Televīzijas radīta eksperimentālā satura platforma auditorijai, kas tradicionālu televīzijas saturu vairs nepatērē. Platforma radīta 2018. gadā, tās pirmais projekts bija seriāls "16+". Jaunieši labi novērtējuši arī "Interneta akadēmiju" par medijpratību, izklaidējoši izglītojošo šovu "Virtuve bez kāposta", "#Domāskaļāk" diskusijas, kā arī seriālu "Paliec negatīvs" par piedzīvojumiem lauku muižā Covid-19 pandēmijas laikā. Jaunākā informācija par "16+" saturu: "16+" Youtube kanālā (LTV_16plus), Instagram (ltv_16plus) un Tik Tok (ltv_16plus) kontos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti