LTV būs vērojams Igaunijas simtgades seriāls «Banka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV1 ēterā no ceturtdienas, 15. novembra, būs vērojams vērienīgais Igaunijas simtgades seriāls "Banka". Desmit sēriju drāma balstīta patiesā stāstā par Igauniju brāzmainajos deviņdesmitajos, informē Latvijas Televīzijā (LTV).

20. gadsimta 90. gadu sākumā Baltijas valstis kļuva par iespēju zemēm, arī Igaunija. Skarbajos deviņdesmitajos, kad katrs cīnījās kā prata, savu nišu aizpildīja arī dažāda līmeņa likumpārkāpēji – kriminālnoziedzinieki, afēristi, vieglas naudas tīkotāji, spekulanti. Arī bankas bija pavisam jauna nozare, un jaunajiem baņķieriem bija jāmācās izdzīvot jaunajā sistēmā.

Seriāls vēsta par Tomasu, kurš no vienkārša benzīntanka pārdevēja, pateicoties savai atjautībai skaitļu pasaulē, kļūst par jaundibinātas bankas darbinieku.

"Darbs bankā, personīgās drāmas un deviņdesmito kolorīts seriālā atveidots vizuāli spēcīgi – ziemeļnieciskā estētikā un kinematogrāfiski spilgtās ainavas atgādina mākslas foto, savukārt asie sižeta pavērsieni un deviņdesmito atpazīstamie kodi piesaista ar dramatisko patiesumu," klāsta LTV.

Seriālu "Banka" LTV1 skatītāji varēs vērot plkst. 22 ceturtdienās – no 15. novembra. Seriāla režisoru komandā ir Rainers Sarnets, Juhans Ulfsaks, Marianne Kērvere un Jans Ēriks Nēgisto. Galvenajās lomās – Sergo Vares, Prīts Veigemasts, Evelīna Veigemasta un citi. 

Seriāls "Banka" tapis Igaunijas simtgades programmā, kas papildus animācijas, dokumentālajām un spēlfilmām paredzēja arī televīzijas seriāla uzņemšanu.

Savu pirmizrādi Igaunijā tas piedzīvojis šoruden, taču jau izpelnījies starptautiska līmeņa atzinību – novembra sākumā tas piedalījās Ženēvas starptautiskajā kinofestivālā – starptautisko televīzijas seriālu kategorijā, un tiesības to izrādīt iegādājušies arī "MHz Networks", kas seriālu padarīs pieejamu ASV un Kanādā.

Seriāla budžets pārsniedz divus miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti