LR2 aptauja: Kādas ir prezidenta amata kandidātu mīļākās latviešu dziesmas?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio 2 noskaidrojis, kādas ir Valsts prezidenta amata kandidātu  – Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita, tiesībsarga Jura Jansona un politiķa Didža Šmita mīļākās latviešu dziesmas. Mēdz teikt, ka par cilvēku var spriest arī pēc tā, kāda ir viņa muzikālā gaume.

Izjautājot katru kandidātu, radiostacija noskaidroja, ka:

Egils Levits par emocionāli saviļņojoši uzskata dziesmu „Pūt, vējiņi”. Levits atzīmē: ”Šī ir dziesma, kuru var uzskatīt par tautas himnu. To allaž dziedam Dziesmu svētkos, un tas, kā tauta vienojas šajā dziesmā – tas ir kaut kas vienreizējs un saviļņojošs”

 

„Ļoti enerģētiska un iedvesmojoša dziesma. Sirdī ir jāieklausās – tā ir visaugstākā no gudrībām,” tā par savu mīļāko dziesmu „Zilais karbunkulis” izsakās Juris Jansons.

 

Didzis Šmits, izvēloties, viņaprāt, svarīgāko latviešu dziesmu saka: „Manuprāt, šajā dziesmā ir atzīmēti tik daudzi darbi un uzdevumi, kurus, ja katru dienu ikkatrs darītu, mēs Latvijas labklājību paceltu ļoti augstu.”

Viņa nosauktā ir „Nevis slinkojot un pūstot”.

Jauno prezidentu Saeima vēlēs trešdien, 29. maijā. Pašreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolēmis nekandidēt uz otro termiņu augstajā amatā. Šoreiz Valsts prezidentu Saeimā vēlēs atklātā balsojumā.

Latvijas Radio 2 ikdienā spēlē dziesmas latviešu valodā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti