Londonā sācies slavenais Notinghilas karnevāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā sācies populārais Notinghilas karnevāls. Rīkotāji atzīst, ka tas mūsdienās kļuvis par vienu no lielākajiem šāda veida pasākumiem pasaulē.  

“Sākotnēji tas bija Āfrikas un Karību jūras valstu festivāls, kurā piedalījās daži simti cilvēku. Tas ir audzis, un jūs varat vērot kaut ko iespaidīgu, kur piedalās miljoniem cilvēku.  Un patlaban tas ir kļuvis par vienu no lielākajiem festivāliem pasaulē,” medijiem pauda karnevāla vēstnieks Rudolfs Volkers.

Britu raidorganizācijas BBC interneta vietne informēja, ka Eiropā lielākais karnevāls notiek jau 53.- reizi. Tā galvenais mērķis ir nojaukt barjeras sabiedrībā un veicināt sociālo saliedētību.

Ielu svētki sākās svētdien 6 no rīta pēc vietējā laika, bet noslēgsies pirmdien vakarā.

 Pasākuma organizētāji jau aprēķinājuši, ka karnevālu apmeklēs aptuveni miljons cilvēku, un tas papildinās Londonas budžetu par apmēram 100 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 110 miljoniem eiro.

Šī gada pasākums ir īpašs ne vien krāšņo pasākumu, bet arī karstuma dēļ. Gaisa temperatūra svētdien Londonā pakāpās līdz gandrīz +32 grādiem pēc Celsija skalas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti