Rīta Panorāma

Senioriem Maskavā mājsēdes režīms

Rīta Panorāma

Igaunijā vairs neatzīs negatīvo Covid-19 testa rezultātu

Londonā jau gatavojas Ziemassvētkiem, bet ar bažām

Londonā jau gatavojas Ziemassvētkiem, bet ar bažām Covid-19 dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kaut arī ir vēl tikai oktobris, lielveikali jau tagad gatavojas Ziemassvētkiem. Tiek izvietotas pirmās dekorācijas, un veikali steidz tirgot dāvanas. Liels tirgus, protams, veidojas no bērniem domātām lietām. Kāds vadošais rotaļlietu veikals Lielbritānijā paziņojis par šo Ziemassvētku obligāto rotaļlietu sarakstu, bet vienlaikus satraucas par piegāžu ķēžu problēmām, kas varētu ietekmēt to, kas izlikts plauktos.

Bērni jau ierodas pie Ziemassvētku vecīša populārā rotaļlietu veikalā Londonas centrā. Bet ne lai paustu savas vēlmes, bet lai saņemtu rotaļlietas un popularizētu tās. Ik gadu veikals izvēlas kādus desmit produktus, kurus plāno masveidā pārdot. Šoreiz izvēlēta koši rozā Bārbijas zīmola leļļu māja, sacīkšu automašīnas un "Playmobil" komplekti. Veikala pārstāve gan norādīja, ka šī gada saraksts ļoti atšķiras no citiem.

"Interesanti ir tas, ka rotaļlietu nozari vienmēr spēcīgi ietekmējusi filmu industrija. Un, kā zināms, aizvadītajā gadā filmu nav bijis daudz, ir bijis diezgan kluss periods.

Tāpēc šogad koncentrējamies uz rotaļlietām, kas veicina iztēli un domātas lomu spēlēm," skaidroja "Hamleys" pirkšanas un tirdzniecības nodaļas vadītāja Viktorija Keja.

Rotaļlietu industrijā šogad notikušas arī citas pārmaiņas. Pēc tam, kad "Lego" paziņoja, ka pārtrauks savu produktu tirdzniecību, kas paredzēta tikai zēniem vai meitenēm, Kalifornija pieņēma jaunu likumu, kas paredz dzimumu neitrālu rotaļlietu sadaļu. Arī Londonas populārais veikals pamanījis šīs pārmaiņas, tomēr atzina, ka lielākā daļa rotaļlietu jau domātas visiem un ka veikals vairāk koncentrējas uz vecuma grupām.

Ziemassvētki ir lielākais tirdzniecības periods daudziem, tomēr šogad pastāv reālas bažas gan par cilvēku iespējām iegādāties dāvanas, gan arī par produktu pieejamību.

Pēdējā laikā pieaugusi dzīves dārdzība enerģijas cenu kāpuma dēļ. Tas ne tikai samazina mājsaimniecību kopējo budžetu, bet arī padara pircējus piesardzīgākus.

Tāpat visa pasaule saskaras ar piegāžu problēmu, kas saistīts ar straujo pieprasījuma kāpumu  pēc ierobežojumu mīkstināšanas lielā daļā pasaules. Un tas, protams, skar arī rotaļlietas. Tomēr tirgotāji cer, ka Ziemassvētkos neviens nepaliks bez dāvanām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti