Liepājniekiem un tūristiem dažādo atpūtas iespējas pie ūdeņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājā pēdējo gadu laikā ievērojami attīstījušies tūrisma un izklaides objekti blakus dažādām ūdenstilpēm. Uzņēmīgu cilvēku interese darboties vietās, kas līdz šim bijušas pamestas novārtā, tagad maina savu veidolu. Šos procesus veicina arī iedibinātais atbalsts maziem un vidējiem uzņēmumiem. Viens no pēdējiem jaunumiem ir uzbūvētā skatuves platforma, kas nodrošina koncertu iespējas uz ūdens.

Liepājniekiem un tūristiem dažādo atpūtas iespējas pie ūdeņiem
00:00 / 05:17
Lejuplādēt

Viena no vietām Liepājā, kas pēdējo gadu laikā pilnībā maina savu izskatu, ir Tirdzniecības kanāls, kas savienojas ar Liepājas ezeru, kur tiek sakārtota degradētā teritorija un veidojas pilnīgi jauna vieta tūristiem un vietējiem iedzīvotājiem, ko apmeklēt pilsētā. Pirms pieciem gadiem tur darbību uzsāka Makšķernieku namiņš. Saimniece Sarmīte Vecpils stāsta, ka lielākais darītājs ir viņas dzīvesbiedrs. Sākums nav bijis viegls, taču tagad attīstība turpinās.

„Te sākumā bija pilnīgs graustu rajons. Sākumā tās bija domātas tikai izklaides uz ūdens, kafija un tēja. Cilvēki vēlas ēst, tāpēc visur jāapaudzē ar ēdināšanu,” atceras Sarmīte Vecpils.

Tagad līdzās iespējām izvizināt ar laivu, peldošu plostu, katamarānu un motorlaivu, Makšķernieku namiņā notiek arī koncerti uz ūdens, nepārtraukti tiek domāts, kā vēl attīstīt savu piedāvājumu. Ir ieceres par saliņas iedzīvināšanu.

„Koncertā ir bijuši aptuveni 400 cilvēku, varbūt ka varēsim uzņemt vēl vairāk. Šajā piektdienā ir gaidāms pirmais nakts brauciens. Plosts ir izrotāts ar lampiņām,” par iecerēm stāsta saimniece.

Makšķernieku namiņa aktivitātes veicinājušas arī citus rosīgos Liepājas ļaudis sarosīties un rīkot koncertus uz ūdens. Ja pludmalē jau gadiem notiek festivāli, tad ezera puse līdz galam vēl nav apgūta. Par saviem novērojumiem stāsta īpaši koncertu vajadzībām nodibinātā SIA „Liepaja Music” pārstāve Irita Kalēja:

„Skatoties, kā ir sakārtots pievadceļš, kāda ir dzīve uz ezera, ir sabūvēti plosti, laivas, notiek koncerti. Viss pamazām attīstās, ceru, ka izdosies attīstīt savus mērķus uz saliņas, tad tas būs kaut kas īpašs Liepājā.”

SIA „Liepaja Music” ir nodibināts tieši ar mērķi rīkot koncertus uz ūdens, tikt biznesa inkubatorā un saņemt atbalstu.

Šogad jau notikuši vairāk nekā 15 koncerti. Ar pašvaldības finansiālu atbalstu izdevies uzbūvēt arī īpašu peldošo platformu un skatuvi, kur tiem notikt.

„Skatuvi redzam ilgtermiņā ne tikai ezerā, bet plānojam to vest līdz promenādei cauri tiltiem. Jumts tāpēc ir nolaižams,'' saka Irita Kalēja.

Liepājas ezera apkārtni attīsta gan vietējie uzņēmēji, gan pašvaldība. Turpat netālu esošajā Zirgu salā jau pērn sakārtota apkārtne un cilvēki tur labprāt dodas pastaigās līdz putnu vērošanas tornim, tagad notiek Dabas mājas celtniecība. Pilsētas ģeogrāfiskais novietojums starp ezeru un jūru ir vilkmes objekts ne tikai vietējiem atpūtniekiem, bet arī tūristiem, priecājas Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš:

„Pēdējo gadu laikā ar dažādiem instrumentiem cenšamies piesaistīt aktivitāti gan ezerā, gan pludmalē. Daudz runājam par lielajiem projektiem, prieks, ka nākamgad uzlabosim pludmales infrastruktūru, projekta izmaksas pārsniegs vairāk nekā 1 miljonu eiro. Ir apstiprināta pludmales koncepcija. Viens no instrumentiem ir mazo un vidējo uzņēmēju atbalsta programma, kas ļauj attīstīt dažādus projektus un ieceres. ”

Vieni no pionieriem Liepājā bija BB veikparks pie Beberliņu ūdenskrātuves, kas vairākkārt izmantojis mazo un vidējo uzņēmumu konkursa iespējas. Tagad tur izveidots kempings, ir sporta un izklaides iespējas uz ūdens gan ziemā, gan vasarā, nodrošināta ēdināšana. Tagad jaunākais piedāvājums pilsētā ir Austrumu forts, kur var gulēt zem klajas debess un vērot zvaigznes zem īpašiem caurspīdīgiem kupoliem, kā arī ļauties ūdens izklaidēm. Bet pie Ziemeļu mola nu jau vairāku gadus aktīvi darbojas SIA „Rietumkrasts”, iznomājot SUP dēļus un nodrošinot kafejnīcas iespējas pie pašas jūras.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti