Kultūras ziņas

Rīgā pirmo reizi iestudēta Verdi opera "Simons Bokanegra"

Kultūras ziņas

Ilgas Madres piemiņas izstāde Talsos

Aizvadīts "Liepājas Mākslas forums 2021"

«Liepājas Mākslas forumā» atdzimst klubs «Kursa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Atgādināt par kopābūšanas siltumu’" – ar šādu vēstījumu aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā norisinājās pēc kārtas septītais "Liepājas Mākslas forums", kura galvenais vadmotīvs šajā Covid-19 pandēmijas laikā bija izteikts vienā vārdā – "de-izolācija". Ja tradicionāli festivāls lielākoties norisinās koncertzāles "Lielais dzintars" telpās, tad šogad, akcentējot kopābūšanas tēmu, foruma pasākumi notika arī pilsētas skvēros, kultūras namā "Wiktorija", kā arī leģendārajā klubā "Kursa", kurā mūzikas skaņas nebija dzirdētas jau vairākus gadu desmitus.

"Divus gadus dzīvojot pandēmijas ēnā, ir nepieciešams cilvēkiem atgādināt par ģimenes siltumu, draugu stiprajiem pleciem un kolēģu padomiem" – ar šādiem vārdiem Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" aizvadītajā nedēļā tika atklāts mūzikas un starpžanru festivāls "Liepājas Mākslas forums’". Ņemot vērā šā gada vadmotīvu, zīmīgi, ka pirmais foruma pasākums bija piecu Latvijas mūsdienu mākslinieku izstāde "Izolācija".

Laikmetīgās mākslas izstādes "Izolācija" kuratore Astrīda Rogule ideju skaidro: "Ne tikai mākslinieku izraušanās un vēlme komunicēt, bet arī stāstīt par to izolāciju, kas ir bijusi gan politiski noteikta, gan ideoloģiski, gan pandēmijas noteikta izolācija."

Gan Mākslas foruma organizatori, gan festivāla apmeklētāji atzina, ka šā gada "rozīnīte" bija iespēja atkal viesoties leģendārajā klubā "Kursa", kas tika atklāts 1968. gadā zvejnieku kolhoza "Boļševiks" paspārnē un kurā vairākus gadus kultūras pasākumi principā nebija notikuši.

Baiba Bartkeviča, festivāla "Liepājas Mākslas forums" mākslinieciskā vadītāja, stāsta: "Klubs "Kursa" ir patiesībā tāda pērle jūras krastā, un daudzi, es domāju, interesējas – kas tur ir, kas tur notiek. Mums bija šī iespēja, un mēs domājām – izmantosim to un iepūtīsim jaunu elpu."

Modernā džeza un fusion grupas "Lupa" pārstāvji, kuri kā pirmie festivāla ietvaros uzstājās klubā, norādīja, ka, muzicējot šajā vietā, izdodas sajust vēstures elpu, turklāt arī viņu izpildītā mūzika esot tam ļoti piemērota.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti