Lieldienas Latvijas Televīzijas programmā – iespēja ceļot, paliekot mājās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lieldienu brīvdienās Latvijas Televīzija (LTV) piedāvās skatītājiem smelt spēku ikdienišķajā, attālināti ceļot un iepazīt aizkustinošas un spēcīgas personības. Lai palikt mājās būtu vieglāk, ne tikai Lieldienu raidījumi, bet arī pārējais sabiedrisko mediju saturs pieejams satura atskaņotājā REPLAY.lv.

LTV1 ēterā Lielajā piektdienā, 10. aprīlī, pulksten 18.20 būs vērojama projektā “Latvijas kods 2019” tapusī dokumentālā filma “Prīsters”, kas atklāj neliela Latgales ciema draudzes un viņu jaunā un atraktīvā priestera Rinalda ikdienas attiecību dinamiku. Rindalda draudzē ikkatram tiek atrasta personīga pieeja, katram ir kāds savs pienākums draudzes dzīvē, un tādējādi baznīca kļūst ne tikai par reliģisku iestādi, bet arī par kultūras un sociālu centru, kur cilvēks var justies noderīgs, var tikt uzklausīts un saprasts.

Savukārt vakarā pulksten 21.15 būs iespējams šobrīd neiespējamais – ceļojums uz Romu. Dokumentālā filma “Romas bazilikas” ļaus ieskatīties  Romas vēsturē, ielūkoties Svētā Pētera bazilikā, Svētās Marijas Madžori bazilikā, Svētā Jāņa Laterāna jeb Pasaules bazilikā un Romas katedrālē – Svētā Paula bazilikā ārpus mūriem, kurā atrodas arī Svētā Paula kapavieta.

Pulksten 23.00 tiešraidē no Vatikāna būs vērojams Krusta ceļš.

Klusajā sestdienā, 11. aprīlī, LTV1 bērnu rītā raidījumā “Kas te? Es te!” pulksten 9.00 viesosies pats Lieldienu zaķis, bet pulksten 10.30 būs vēl viens neiespējams ceļojums mazajiem skatītājiem – iemīļotās latviešu “Animācijas brigādes” vīri dosies labot Londonas slaveno “Lielo Benu” animācijas īsfilmā “Londonas brīvdienas”.

Savukārt pulksten 10.45 būs skatāma animācijas filma visai ģimenei “Divi pīlēni un zostēviņš”.

“Divi pīlēni un zostēviņš”
“Divi pīlēni un zostēviņš”

Pievakarē, pulksten 16.55, - režisores Brigitas Eglītes dokumentālā filma “Sestā diena”. Filmā cilvēcīgi iemūžinātas Skultes iknedēļas sestdienas tirgus ikdienas dzīves ainiņas un tigotāju rūpes un raizes. 2019. gadā dokumentālā filma nominēta “Lielajam Kristapam” piecās kategorijās.

Vakarā, pulksten 21.20, būs skatāma režisores Dzintras Gekas dokumentālā stāsta “Katra diena simtgadē. Gadalaiki” ceturtā daļa “Rudens”.

Pirms filmas – Dairas Āboliņas saruna ar režisori un filmas mūzikas autoru, komponistu Pēteri Vasku.

Lieldienās, 12. aprīlī, LTV1 svētku programmu uzsāks bērnu rīts, kurā būs gan ierastie animācijas seriāli, gan divas režisores Daces Rīdūzes animācijas filmas mazajiem – pulksten 8.45 “Zaķu lielā diena” par to, kā garausim nācās pārvarēt sevi, lai izglābtu Lieldienas, bet pulksten 10.25 “Pasmaidi, draugs!” – par to, kā meža zvēri izmeklēja bebra zobu zādzību. Savukārt pulksten 10.00 būs skatāms jaunums pašiem mazākajiem – izzinošs animācijas seriāls “Minka un Duksis”.

“Pasmaidi, draugs!”
“Pasmaidi, draugs!”

Pulksten 12.00 tiešraidē no Doma baznīcas - Lieldienu dievkalpojums.

Šajā laikā, kad pasauli pārņēmusi cīņa ar Covid-19, stiprinošu sprediķi teiks arhibīskaps Jānis Vanags. Uzreiz pēc dievkalpojuma – pulksten 13.00 – Lieldienās sveiks kristīgo konfesiju bīskapi.

Vakarā, pulksten 20.30, - itāļu mākslas filma “Svētā ģimene”, kas divās daļās vēsta par Jāzepa, Marijas un Jēzus dzīvi.

Otrajās Lieldienās, 13. aprīlī, pulksten 13.00 tiešraidē no Vatikāna būs vērojama pāvesta Franciska uzruna “Urbi et Orbi” (“Pilsētai un pasaulei”)

Saistībā ar notikumiem Latvijā un pasaulē raidījums “Rīta Panorāma” būs ēterā gan Lielajā piektdienā, gan Otrajās Lieldienās – 10. un 13. aprīlī pulksten 7.00.

Ņemot vērā to, cik bieži atbildīgās institūcijas informē sabiedrību par aktuālajām norisēm un ierobežojumiem, LTV aicina skatītājus būt saprotošiem, ja tiek veiktas operatīvas izmaiņas programmā. 

LTV1 un REPLAY.lv būs iespējams vērot arī pareizticīgo Lieldienu pārraides. Sestdienā, 18. aprīlī, pulksten 23.55 būs vērojams pareizticīgo Kristus Augšāmcelšanās svētku dievkalpojums, savukārt 19. aprīlī pulksten 11.45 – bīskapu apsveikumi pareizticīgo Kristus Augšāmcelšanās svētkos.

Latvijas Televīzija aicina palikt mājās arī svētku laikā, lai neapdraudētu sevi un līdzcilvēkus. Lai palikt mājās būtu vieglāk, Latvijas Televīzijas tiešraides un pārraižu arhīvs pieejams arī sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv, un tas ikvienam pieejams katru dienu. REPLAY.lv izveidotas īpašas #paliecmājās un #tiksimiesdrīz sadaļas, kur apkopots Latvijas Televīzijas saturs – izrādes no “Teātris.zip” īpašās izlases, klasiskās mūzikas koncerti, Latvijas popmūzikas zvaigžņu uzstāšanās ieraksti, kā arī Latvijas un pasaules filmu izlases.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti