Dienas ziņas

Kā sagaidījām Jauno gadu?

Dienas ziņas

Jaungada naktī vairāk pirotehnikas upuru

Tautieši sagaida 2020. gadu "Straumēnos"

Lielbritānijā aizrautīga Latvijas diasporas Jaungada sagaidīšanas ballīte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar aizrautīgu ballīti 2020. gadu sagaidīja arī tautieši Apvienotajā Karalistē. Jau otro gadu pēc kārtas “Daugavas vanagu” jaunie biedri rīko lielāko Latvijas diasporas Jaungada sagaidīšanas pasākumu.

Vietas pie galdiņiem uz Jaungada balli bija izpārdotas jau iepriekš, pulcējot vairāk nekā 200 tautiešu.

“Diezgan lielu interesi izraisīja tas, ka mums šogad bija masku balle, kas, manuprāt, ir drusku savādāk, nekā vienkārši uzvilkt kleitas,” stāsta pasākuma organizatore Zane Jansone.

“Tā kopā būšanas sajūta visiem. Lustīga, patīkama svinēšana,” vērtē Ieva Pētermane.

“Atbraukuši esam divatā un pēdējā brīdī, jo abi divi pa naktīm strādājam, mēs tik šorīt nācām no darba mājās,” stāsta apmeklētāja Irēna Zemgale.

“Jāatzīst – ir citādāk, nekā esmu pieradis, bet, ja nepamēģini, tad nezināsi, vai patiks,” saka apmeklētājs Kriss Fēderlijs.

Ballītes apmeklētājai Kristīnei Kalniņai dzimšanas diena ir tieši 31. decembrī. Jubilāre tika kopīgi sumināta vēlāk. “Vienreiz mūžā - man bija 17 gadu - es uzaicināju savus kursabiedrus. Un neviens neatbrauca. Un tad es nozvērējos – es vairāk nekad nesvinēšu dzimšanas dienu,” atklāj jubilāre.

Bērniem, kopskaitā ap 40, tika atvēlēta atsevišķa istaba, kur bija īpaši piedomāts par izklaidi. Pie interaktīvā spoguļa varēja ne tikai nofotografēties, bet, izmantojot spoguļa skārienjūtīgo ekrānu, attēlu papildināt zīmējumiem un izdrukāt gatavo foto.

Pie laimes liešanas telts gandrīz visu laiku bija rinda. “Pagājušo gadu sanāca visādi pūķi. Nebija ne cūkas, ne zaķi. Cerēsim uz pelēm šogad,” saka Mārcis Jansons, kurš bija atbildīgais par laimes liešanu.

Par dejām rūpējās grupa “Mazie rakari''. “Vispopulārākā dziesma? Es tā pateikšu, pie kuras visi lēkā, viss patīk, tā noteikti ir “Nāk nakts”,” zina stāstīt grupas dalībnieks Artūrs Šambars.

Desmitos pēc Lielbritānijas laika vienlaikus ar Latviju tautieši klausījās Latvijas premjera un prezidenta uzrunu. Jaunā gada iestāšanās Latvijā tika atzīmēta, dziedot Latvijas himnu.

Bet pusnaktī Lielbritānijas gadu mija tika sagaidīta, vērojot uguņošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti