Leģendu nakts pasākums Varakļānu muižas pils Sv. Viktora kapelā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau septīto reizi Latvijas novados pilis un muižas aicina viesus baudīt īpašu gaisotni un aizraujošus pasākumus tradicionālajā Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētajā Leģendu naktī. Interesentiem pasākuma ietvaros ir lieliska iespēja iepazīt muižas un pilis īpašā noskaņā, kad vēstures stāsti aizraujošā veidā savijas ar mūsdienu dzīvi un aktivitātēm.

Sestdien vairāk nekā 30 pilis un muižas savās zālēs, torņos, pagrabos, pagalmos un parkos uzņems viesus, lai dalītos ar ticamiem un neticamiem stāstiem. Varakļānu pilī Leģendu nakts pasākumi notiks Svētā Viktora kapelā, stāsta Varakļānu pils muzeja vadītāja Terese Korsaka.

Terese Korsaka stāsta par Leģendu nakti
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

“Mums šī kapela ir īpaša leģenda. Vēl pirms tam, kad tā tikusi uzbūvēta, kalniņā, kas dēvēts par Elku kalnu, katoļu misionāri uzstādījuši krustu. Pēc krusta uzstādīšanas visi mošķi, velni un raganas ir aizbēguši uz birzi pie Varakļāniem, ko tad arī nosaukuši par Raganu birzi. Un pēc tam Viktora kapela tikusi uzbūvēta. Zem kapelas pagraba velvēs ir arī kriptas,” pastāstīja Varakļānu pils muzeja vadītāja Terese Korsaka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti