Leģendu naktī Kokmuižas pilī – aktiera Kārļa Neimaņa koncertprogramma un smilšu animācijas stāsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kocēnos jau ceturto reizi Leģendu naktī apmeklētājiem durvis vērs Kokmuižas pils. Sestdien, 26. oktobrī, tajā piedāvās vēl nebijušu pasākuma programmu, kas būs saistoša kā lieliem, tā arī maziem Kokmuižas apmeklētājiem, paziņojumā medijiem informē Kocēnu novada domes pārstāvji.

Šajā Leģendu naktī Kokmuižas pilī  ikvienam būs iespēja no dažādiem skatupunktiem ielūkoties teātra aizkulisēs.

Sestdienas vakarā Kokmuižas pilī ikviens varēs nesteidzīgi baudīt noskaņu teātra kafejnīcā un aplūkot izstādi “Frīdriha Šillera lugas “Laupītāji” iestudējumi Latvijas teātros cauri gadsimtiem”. Organizatori uzsver - Šillera lugai “Laupītāji” ir īpaša nozīme latviešu tautas kultūrvēsturē, jo pirms vairāk nekā 200 gadiem, pateicoties jauna kučierpuiša Jāņa Peitāna degsmei, luga tika pārtulkota latviešu valodā un uzvesta Dikļu pagasta Zundu rijā, tādējādi kļūstot par pirmo zināmo teātra izrādi latviešu valodā.

Varēs apmeklēt arī improvizācijas “pusstundu” aktiera Aigara Vilima vadībā, kurā ikvienam būs iespēja uzzināt un pašiem praktiski iesaistīties improvizācijas aktivitātēs, ko ikdienā savā darba procesā izmanto aktieri.

Kokmuižas pils lielajā zālē izskanēs aktiera Kārļa Neimaņa koncertprogramma “Kā būs, tā būs” un tiks demonstrēts smilšu animācijas stāsts “Reiz bija Kokmuižā…”

– vēstures faktos un nostāstos balstīts stāsts par seno Kokmuižas pils kompleksa teritoriju, kuru izdzīvos un atainos māksliniece Guna Miķelsone.

Koncertprogrammā “Kā būs, tā būs” aktieris Neimanis auditoriju iepazīstinās ar dažādiem kurioziem atgadījumiem no Latvijas profesionālo teātru dzīves, kas kļuvuši par teātra anekdotēm. Programmā iekļautie stāsti atlasīti gan no Kaspara Pūces teātra anekdošu apkopojuma, gan no Kārļa piedzīvotā.

Stāsti mīsies ar dažādām sirsnīgām un jestrām dziesmām, kas skatītājiem atpazīstamas no teātra izrādēm un kinofilmām, to vidū tādas dziesmas kā “Meža būdiņa”, “Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc”, “Lācītis”, “Korķa dziesma” un citas. Programma norisināsies divās daļās ar starpbrīdi.

Leģendu naktī būs atvērta īpaša istaba bērniem, kurā ikviens pasākuma mazais viesis varēs iepazīties ar seno un noslēpumaino, klausoties pasakās, teikās un nostāstos par pilīm un muižām, ko stāstīs Līga Bujane.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Pirmā Leģendu nakts Latvijā norisinājās 2012. gadā, un pasākuma idejas autors bija Latvijas Piļu un muižu asociācija. Kocēnu novada dome par šīs asociācijas biedru kļuva 2016. gadā ar mērķi iegūt jaunu pieredzi kultūras mantojuma saglabāšanā, iesaistīties dažādās aktivitātēs un piedāvāt Kokmuižas stāstu un svētkus vēl plašākam interesentu lokam.

KONTEKSTS:

26. oktobrī biedrība “Latvijas Piļu un muižu asociācija” aicina uz tradicionālo Leģendu nakti, kad pilīs un muižās atdzīvosies vēsture un izgaismosies šodiena, kad kultūras mantojuma vērtības ikviens interesents varēs iepazīt neierastā daudzveidībā.

Uz Leģendu nakts pasākumiem šogad ielūdz trīsdesmit astoņi asociācijas biedri – pilis un muižas. Viskuplāk ar divpadsmit dalībniekiem būs pārstāvēti divi Latvijas kultūrvēsturiskie  novadi – Kurzeme un  Vidzeme.  Zemgalē būs desmit,  Latgalē – četri dalībnieki.

Ar pilnu "Leģendu nakts" programmu iespējams iepazīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti