Supernova

Bad Habits "Sail With You" | Supernova 2020 FINĀLS

Supernova

Sanda Dejus par "Supernovas 2020" dalībnieku šķirošanu lielajā Eirovīzijā

Samanta Tīna "Still Breathing" | Supernova 2020 FINĀLS

Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Samanta Tīna ar dziesmu «Still Breathing»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 8. februārī, konkursa “Supernova 2020” finālā uzvarēja un Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē pārstāvēs Samanta Tīna ar dziesmu “Still Breathing”.

“Vēlos, lai Eiropa sadzird, ka mēs kā maza valsts joprojām esam spēcīgs un vērā ņemams spēlētājs šajā konkursā, un mazajā Latvijā ir spēcīga, enerģijas pilna dziedātāja, kurai pietiks jaudas, lai pieceltu kājās visu Eiropu,” pauda Samanta Tīna.

Žūrijas pārstāvji, kaut nepiedalījās uzvarētāja noteikšanā, piedāvāja savus komentārus par katru uzstāšanos.

Žūrijas pārstāve Mārja Merivo-Parro par Samantas Tīnas priekšnesumu teica: "Tu esi pārāk liela šai mazajai skatuvei. Vai šī dziesma izcelsies Eirovīzijā? Es nezinu, bet man ir prieks, ka šo redzēju!"

Gerūta Griniūte sacīja:

"Šī bija vakara spēcīgākā balss. Brīžiem šķita, ka tās ir par daudz. Bet tā bija lieliska dziesma un priekšnesums!"

Žūrijas pārstāvis no Latvijas Artis Dvarionas vērtēja: "Noteikti viskošākā dziesma. Varbūt ne visai pateicīga radio rotācijai agresivitātes dēļ, bet Eirovīzijai tas derētu. Gribētu no tavas puses lielāku kustību pa skatuvi. Balss ir ļoti piemērota Eirovīzijai."

Artis Dvarionas par Samantas Tīnas uzvaru "Supernovā"
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Artis Dvarionas sarunā ar Latvijas Radio atklāja, ka viņa favorīte bijusi Katrīna Dimanta, tomēr arī pieredzējušās konkursantes Samantas Tīnas priekšnesumu viņš vērtē kā spēcīgu un pārliecinošu. Viņaprāt, šai dziesmai varētu izdoties izkļūt no "Eirovīzijas” pusfināla, bet eksperts iesaka vēl piestrādāt pie horeogrāfijas:

"Samanta ļoti pārliecinoši darbojas uz skatuves, un to nevarēja nejust arī [finālā]. Viņai ir ļoti liela, spēcīga balss, viņa jūtas ļoti droši uz skatuves un burtiski pārņem to.

Runājot par pašu dziesmu, tas būs interesanti, jo dziesmai nav izteikta piedziedājuma, taču tā visādi citādi ir diezgan drosmīgi aranžēta un koša.

Man radās pārliecība, ka šī dziesma varētu gūt zināmus panākumus lielajā "Eirovīzijas" finālā, jo tajā ir iekodēti dažādi segmenti, kas, pēc maniem novērojumiem, parasti ir veiksmīgi lielajā "Eirovīzijā”."

Samanta Tīna ir dziesmas “Still Breathing” mūzikas autore, savukārt dziesmas teksta autore ir Aminata Savadogo. Skaņdarbu producējuši Samanta Tīna un Arnis Račinskis. Dziesma stāsta par sievietes neizsīkstošo spēku, vienlaikus vēršot uzmanību uz sabiedrībā valdošajiem stereotipiem par sievietēm.

“Mums ir jābūt ideālām mātēm, sievām, saimniecēm un veiksmīgām karjeristēm ar lieliem nākotnes plāniem profesionālajā izaugsmē. Tāpat jāprot reizēm būt vīrišķīgām, lai pastāvētu par sevi, saviem tuvajiem un saviem sapņiem, jāsaglabā perfekts izskats un jāpaspēj aprūpēt arī visus apkārtējos sev līdzās.

Tā ir viena liela sistēma ar pienākumu daudzumu, kas nedod nekādas atlaides!” – tā Samanta Tīna.

Pēc konkursa noslēguma viņa saņēma arī Latvijas oficiālā Eirovīzijas fanu kluba simpātiju balvu.

65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā notiks Roterdamā, Nīderlandē, piedalīsies 41 dalībvalsts. Latvijas pārstāvis uzstāsies otrajā pusfinālā, kas notiks 14. maijā, un par vietu finālā cīnīsies ar dalībniekiem no Igaunijas, Dānijas, Austrijas, Šveices, Somijas, Moldovas, Sanmarino, Serbijas, Islandes, Čehijas, Grieķijas, Bulgārijas, Armēnijas, Gruzijas, Portugāles un Albānijas. Visas minētās otrā pusfināla valstis, kā arī Francija, Lielbritānija un Spānija no tā saucamā “lielā piecinieka” varēs balsot par Latvijas dziesmu, panākumu gadījumā ļaujot tai startēt Eirovīzijas finālā.  

Konkursa “Supernova” uzvarētāju šoreiz pilnībā noteica tikai skatītāju balsojums, ko veidoja telefonbalsojums, SMS balsojums un internetbalsojums.

“Supernovas” finālā sacentās deviņi mūziķi. Seleste, DRIKSNA, Katrīna Bindere, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Miks Dukurs, ANNNA, grupa “Bad Habits”, Samanta Tīna.

Visvairāk balsu ieguva Samanta Tīna ar dziesmu “Still Breathing”. 

 

Otrajā vietā bija Katrīna Dimanta, kura startēja ar dziesmu “Heart Beats”.

Trešajā - Nīderlandē dzīvojošā latviete ANNNA ar dziesmu par ātro modi “Polyester”.

Ceturtajā - Miks Dukurs ar dziesmu “I’m Falling For You”.

Piektajā - grupa “Bad Habits” ar dziesmu “Sail with you”.

Sestajā - jaunā dziedātāja Seleste ar dziesmu “Like Me”.

Septītajā - Edgars Kreilis ar dziesmu “Tridymite”.

Astotajā - Katrīna Bindere ar dziesmu “I Will Break Your Heart”.

Devītajā - Kā otro uz skatuves redzējām DRIKSNA ar dziesmu “Stay”.

 

Konkursa tiešraidi vadīja Ketija Šēnberga, Toms Grēviņš un populārā vlogere Beta Beidz jeb Beāte Bērziņa.

Fināla priekšnesumus TV tiešraidē vēroja arī žūrija: Igaunijas jaunās alternatīvās mūzikas raidstacijas “Raadio 2” galvenā satura redaktore Mārja Merivo-Parro (Maarja Merivoo-Parro), Lietuvas nacionālās atlases žūrijas locekle, “LRT” šovu vadītāja Gerūta Griniūte (Gerūta Griniūtė), “Universal Music Group” Baltijas reģiona vadītājs Petri Mannonens (Petri Mannonen) no Somijas, kā arī pašmāju “Radio SWH” programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas.

Žūrija pauda savu viedokli un iespaidus par finālistu priekšnesumiem, taču šogad nebalsoja, tāpēc “Supernova 2020” uzvarētāju pilnībā noteica tikai un vienīgi TV skatītāji.

Par “Supernova 2020” uzvarētāju kļuva konkursa dalībnieks, kurš balsošanas laikā ieguva vislielāko balsu skaitu.

Skatītāji varēja balsot, veicot zvanu, nosūtot īsziņu, kā arī tiešsaistē konkursa mājaslapā.

Tehnisku iemeslu dēļ tika izmainīta balsošanas kārtība mājaslapā –

jaunajā balsošanas nolikumā bija paredzēts, ka par vienu dalībnieku no vienas IP adreses varēs balsot 5 reizes, taču tehnisku iemeslu dēļ jaunā sistēma nestrādāja un balsošana noritēja pēc iepriekšējo gadu prakses, izmantojot LTV izstrādāto sistēmu, kas sevi veiksmīgi bija pierādījusi iepriekšējos gados. Proti, skatītāji par vienu dalībnieku no viena sociālo tīklu profila (Draugiem.lv, "Twitter", "Facebook") varēja balsot 1 reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti