Supernova

Latvijas Televīzijas dziesmu konkurss "Supernova 2023". Fināls

Supernova

Dons "Hollow"

Latvijas Televīzijas dziesmu konkurss "Supernova 2023". Fināls. (Zīmju valodā)

Latviju Eirovīzijā pārstāvēs grupa «Sudden Lights» ar dziesmu «Aijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā, pārstāvēs un konkursā "Supernova 2023" uzvar grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā".

Konkursā "Supernova" sacentās desmit dalībnieki. Konkursa uzvarētājs tika noteikts skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā.

"Supernova 2023" vietu sadalījums:

1. "Sudden Lights" – "Aijā"

2. Patrisha – "Hush"

3. "24. Avēnija" – "You Said"

4. Markus Riva – "Forever"

5. Avéi – "Let Me Go"

6. Raum – "Fake Love"

7. Toms Kalderauskis – "When It All Falls"

8. Alise Haijima – "Tricky"

9. Artūrs Hatti – "Love Vibes"

10. Luīze – "You To Hold Me"

"Supernovas" finālā skatītājus priecēja viesmākslinieki: šovu atklāja 2019. gada Eirovīzijas uzvarētājs no Nīderlandes – Dankans Laurencs (Duncan Laurence), kurš izpildīja dziesmu "Arcade", savukārt noslēgumā uzstājās Elīza Legzdiņa – latviešu izcelsmes dziedātāja, kura dzīvo un mūzikas karjeru veido Lielbritānijā.

Konkursa rezultātus, atklājot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, Latvijas Televīzija publicēs pēc fināla 11. februārī.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Izlozē noskaidrots, ka 2023. gada Eirovīzijā Latvijas, tātad konkursa "Supernova" uzvarētāja, dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti