Latvijas Universitātes simtgades jubilejai velta pastmarkas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Pasts prezentēs Latvijas Universitātes simtgades jubilejai veltītas pastmarkas.

Latvijas Pasts izdevis divas pastmarkas par godu Latvijas Universitātes simtajai gadadienai. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2019. gada 27. septembrī Latvijas Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, Rīgā, no plkst.9 līdz 18. Plkst.14 Latvijas Universitātes Mazajā aulā notiks svinīga pastmarku prezentācija, kurā piedalīsies Latvijas Pasta un Latvijas Universitātes vadības pārstāvji.

Katrai no pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība – pastmarka ar nominālvērtību € 0,57 paredzēta vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, savukārt pastmarka ar nominālvērtību € 0,85 atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības. Katras pastmarkas atsevišķā tirāža veido 300 000 eksemplāru, bet līdz ar pastmarkām izdotā speciālā aploksne – 1000 eksemplāru. Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Uz vienas no pastmarkām redzama Latvijas Universitātes centrālā ēka Raiņa bulvārī 19, savukārt otru pastmarku rotā Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu māja.   

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gada 28. septembrī, taču tās pirmsākumi meklējami jau 19. gadsimta otrajā pusē, kad latviešu sabiedriskās dzīves un kultūras darbinieki aicināja latviešus tiekties pēc zināšanām un kvalitatīvas izglītības. Šobrīd Latvijas Universitāte ir Latvijā lielākā akadēmiskās un profesionālās augstākās izglītības un zinātnes institūcija, kurā tiek apvienots un attīstīts studiju un zinātniskās pētniecības potenciāls dabas, tehnisko, humanitāro un sociālo zinātņu jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti