Latvijas Radio 2 dzejas mēnesī klausītāju dzejoli pārvērtīs dziesmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Septembrī, dzejas mēnesī, Latvijas Radio 2 jau otro gadu piedāvā iespēju saviem klausītājiem-dzejniekiem tekstus ietērpt melodijā. Dziesma taps tiešajā ēterā, to sarakstīs mūziķis un producents Gints Stankevičs. Savu dzejoli klausītāji var iesūtīt e-pastā [email protected] līdz piektdienai, 11. septembrim, pulksten 12.00.

Latvijas Radio 2 aicina klausītājus iesūtīt savu sarakstīto dzeju un apsola no tās radīt dziesmu. Procesā piedalīsies dziesmu autors un producents Gints Stankevičs, kurš projektā iesaistījās arī pirms gada un ir producējis vairāk nekā simt Latvijas Radio 2 fonotēkā reģistrētus popmūzikas albumus – ir līdzdarbojies Aijas Andrejevas, ''Borowa MC'', “Dāmu pops”, Olgas, “Putnu balles”, Laura Reinika, “Tumsas”, Laimas Vaikules un daudzu citu mūziķu albumu tapšanā. Iesūtītos tekstus vērtēs radiostacijas kolektīvs.

“Uzskatu, ka šāda akcija ir nozīmīga ar to, ka vienlaikus parāda mūsdienu dzejas dzīvīgumu un aktualitāti, kā arī dod iespēju gan pašam autoram, gan klausītājiem to iepazīt jaunā formā.

Joprojām priecājos par lielo atsaucību pērn un esmu pārliecināts, ka šogad to mēs pārspēsim,” saka Latvijas Radio 2 satura galvenais redaktors un akcijas idejas autors Kaspars Mauriņš.

Pērn no klausītāju iesūtītajiem aptuveni 200 dzejoļiem tika izvēlēts Elīnas Kubuliņas-Vilnes teksts, radot dziesmu “Saplīst skumjas”. To iedziedāja mūziķis un Latvijas Radio 2 ētera personība Kaspars Markševics. Radio un klausītāju koprades dziesma guva lielu atsaucību, iekļūstot pat Latvijas Televīzijas šlāgeraptaujā “Latvijas sirdsdziesma”.

“Tas bija interesants piedzīvojums pats par sevi – izdzīvot līdzi skaistajam radīšanas procesam, kā vispār top dziesma, jo līdz šim šādā pasākumā piedalījusies nebiju. Liels paldies Latvijas Radio 2 par šādu iespēju! Domāju, ka šāda veida akciju noteikti būtu jāturpina, tas ir liels atbalsts jaunajiem un mazāk pazīstamajiem dzejniekiem!” ar savu pieredzi dalās pagājušā gada laureāte Elīna Kubuliņa-Vilne, kurai maijā izdevniecībā “Ezerrozes grāmatas” iznāca dzejoļu krājums “Vēstules tējas glāzē”.

Tāpat kā iepriekš, Latvijas Radio 2 ēterā svētdien, 13. septembrī, pulksten 15.00–16.00 klausītāji varēs sekot, kā top dziesma, jo tas viss notiks LR2 ēterā. Mēneša beigās dziesmu profesionāli ierakstīs “Factory Sounds Studio” un tā tiks atskaņota Latvijas Radio 2 ēterā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti