Latvijas Radio 18. novembrī raidīs daudzveidīgu svētku programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tā kā šogad Latvijas valsts svētku laikā ir spēkā dažādi Covid-19 ierobežojumi un vairāki tradicionālie svētku pasākumi ir atcelti vai tiks rīkoti tikai tiešraižu formātā bez skatītāju klātbūtnes, Latvijas Radio programma piedāvās klausītājiem dažādas tiešraides no svētku notikumiem, koncertiem un svinīgajām uzrunām, veicinot klātbūtnes sajūtu. Programmā būs arī īpašas pārraides, kas veltītas Latvijas valstij nozīmīgiem datumiem un izcilām personībām. Par godu valsts svētkiem šonedēļ debitē arī Latvijas Radio veidots “Patriotu podkāsts”.

Latvijas Radio 1 programmā saruna ar Valsts prezidentu

Latvijas Radio 1 programmā 18. novembrī pulksten 9.00 tiešraide no Doma baznīcas, kur notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 102. gadadienai veltīts ekumēniskais dievkalpojums.

Pulksten 10.05 raidījumā “Kā labāk dzīvot” diskusijas temats – par kādu Latviju sapņojam. Pulksten 12.00 tiešraidē Saeimas 18. novembra svinīgā sēde. Pulksten 13.05 raidījuma “Krustpunktā” studijā būs Nacionālo bruņoto spēku komandieris, ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, kurš parasti šajā dienā atradās 11. novembra krastmalā svinīgajā Nacionālo bruņoto spēku parādē. Saruna ar Valsts prezidentu Egilu Levitu pulksten 15.05 raidījumā “Nepārtrauktība. Latvijas ārlietu dienestam 100”. Pulksten 18.30 kopā ar Latvijas Radio 3 “Klasika” tiks pārraidīts svinīgais svētku koncerts no Valsts prezidenta pils un pulksten 19.40 Valsts prezidenta svētku uzruna. Pulksten 21.00, kā ierasts svētku reizē, skanēs Latvijas valsts himna.

Programmā “Labrīt” no 16. līdz 20. novembrim skan jauna rubrika par Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmējiem, kuru veidos pieci portretstāsti. 18. novembrī “Labrīt” ēterā saruna ar Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pētnieci Kristīni Ducmani par to, kā Triju Zvaigžņu ordenis atspoguļo sabiedriski svarīgus notikumus.

Latvijas Radio 2 skanēs patriotiski koncerti un svētku mūzika

18. novembrī – kā allaž – Latvijas Radio 2 muzikālo programmu papildinās patriotiskas melodijas. Pulksten 15.05 skanēs Radio 1. studijas koncerta ieraksts "Ar saknēm Latvijā", ko izpilda apvienība “Līvi un Buks” un pulksten 18.00 Latvijas dzimšanas dienai veltītais koncerts – tautasdziesmu programma "Dieva dēli, saules meitas”, ko izpilda dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka un aktieris Rihards Lepers. Pēc koncerta pulksten 19.40 Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita uzruna

Latvijas Radio 3Klasika” spožāko talantu koncerti

Rīta pusē pulksten 10.08 tiks svinēta izcilā diriģenta Andra Nelsona dzimšanas diena, pulksten 11.10 Latvijas Radio 3 atgriezīsies šī gada Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā Dzintaru koncertzālē, kur kopā ar Valsts kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” un diriģentu Aināru Rubiķi uzstājās gan atzinību guvušie mākslinieki, gan uzlecošās zvaigznes – Kristīne Balanas, Aleksandrs Antoņenko, Reinis Zariņš, Andrejs Osokins, Sergejs Osokins, Raimonds Ozols, Laura Teivāne, Beāte Zviedre, Aigars Raumanis, Edgars Cīrulis, Mārtiņš Starostnieks.

Viens no centrālajiem dienas notikumiem Latvijas Radio 3 “Klasika” būs svētku koncerts Valsts prezidenta pilī pulksten 18.30 (kopā ar Latvijas Radio 1). Tā noslēgumā pulksten 19.40 varēs dzirdēt Valsts prezidenta uzrunu, bet pirms tam – krāsainu programmu, kurā muzicēs Jānis Aišpurs un trio “Art-i-Shock”, Rīgas Doma zēnu koris un vokālā grupa “Insomnia”, “Jakob Noiman festival band”, Maksims Busels, Zigfrīds Muktupāvels, Raimonds Tiguls un citi.

Īpaša programma mazākumtautību klausītājiem

Latvijas Radio 4 pulksten 9.10 studijā veselības ministre Ilze Viņķele raidījumā “Vienkāršiem vārdiem” – saruna par sabiedrības veselību kā prioritāti, pulksten 11.08 vēstures skolotāja Liene Ozoliņa sarunā “Es mācu mūsu valsts nākotni” raidījumā “Aleksandra studija”. Diskusiju pārraidē “Atklātais jautājums” pulksten 12.10 ekonomikas veiksmes stāsti, un pulksten 13.30 raidījuma “Sports šodien” tēma – Latvijas olimpieši, medaļu ieguvēji. Raidījums par kultūras norisēm un personībām “Skaņas. Domas. Tikšanās” pulksten 16.05 būs veltīts kultūras leģendām un Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam. Pulksten 18.07 apsveikuma koncertā “Sveiks, LR4!” tikai Latvijas izpildītāju dziesmas.

Saruna ar Valsts prezidentu Egilu Levitu 19. novembrī, pulksten 12.10 raidījumā "Darbojošās personas".

Jauniešu kanālā – tikai latviešu mūzika

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv svētku dienā raidīs tikai latviešu mūziku, kā arī visa raidkanāla darbinieku izvēlētas īpašās dziesmas latviešu valodā kopā ar personīgiem stāstiem par to, kāpēc konkrētais skaņdarbs ir tik nozīmīgs.

Sāk skanēt jauns podkāsts – “Patriotu podkāsts”

Šonedēļ debitē Latvijas Radio veidots “Patriotu podkāsts”. Tas ir pēdējo gadu gaitā tapis Latvijas Radio saturs, ko caurvij patriotisma gars. Tie ir stāsti par karavīriem un Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmējiem, par Latvijai būtiskiem vēstures pieturpunktiem. Tās ir diskusijas par varonību un patriotismu, sarunas ar mūsu valsts priekšstāvjiem un mūsdienu varoņiem. “Šī ir patriotisma trieciendeva sarkanbaltsarkanā krāsā,” teikts podkāsta jeb raidieraksta pieteikumā.

“Patriotu podkāstu” iespējams klausīties "Spotify", "Apple Podcasts" un "Googgle Podcasts" lietotnēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti