Panorāma

Ārste Covid komā: meita zvana, bet mamma nav zonā

Panorāma

"Arēna Rīga" – burbuļi, piesardzība un hokejs!

Latvija paliek ārpus Eirovīzijas fināla

Latvijas delegācija apmierināta ar Samantas Tīnas priekšnesumu Eirovīzijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

20. maijā norisinājās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls. Samantas Tīnas “mēness” virs Roterdamas uzausa vien uz īsu brīdi. Latvijas pārstāvei ar dziesmu “The Moon ir Rising” neizdevās kvalificēties Eirovīzijas finālam. Latvijas delegācija ar Samantas Tīnas priekšnesumu ir apmierināta.

“Es neesmu braukusi uz šejieni cīnīties. Mēs šeit visi esam uzvarētāji. Man lielāka atbildība ir pašai pret sevi un savu komandu. Tik daudz darba, kas ir ieguldīts. Man gribas šajās 3 minūtēs vislabākajā versijā [uzstāties]. Par to man ir atbildība. Bet es neesmu te braukusi kaut kāda cipara tabulā dēļ. Vai tad dzīvē ir svarīgi kaut kādi numuri?” vēl pirms uzstāšanās teica Samanta Tīna. Kā viņai iet uz skatuves, seko visā Eiropā, un it īpaši uzmanīgi – uz vietas Roterdamā, jo šis priekšnesums ir Latvijas komandas darba kulminācija.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 

TV režijas konsultants Juris Matuzelis pastāstīja: “Mums visu šo laiku lielākā problēma bija ar tā saucamo “overlay”, kas ir tad, kad Samanta uzsper un no zemes nāk tādas dzirksteles. Un Eirovīzijas komanda nevarēja visu laiku trāpīt precīzi kameras leņķī. Un visas 9 reizes, kad bija mēģinājumi, bija vai nu pa augstu vai nu pa zemu. Un no rīta vēl sarakstījāmies ar tiešraides režisoru. Viņš teica – operators ļoti pārdzīvo par tām visām reizēm. Un viņš saka – šodien būs. Mēs aizejam uz ģenerālmēģinājumu, noskatāmies – ir. Un tad atnāk tiešraide, un tad parādās “steadycams”, operatora mugura. Nu, tas ir dzīvais ēters.”

Cik daudz Latvijas komandai pietrūka, lai tiktu finālā, būs zināms jau rīt. Pēc tam, kad tiks noskaidrots šī gada Eirovīzijas uzvarētājs. Pēc uzstāšanas visu valstu pārstāvjus sagaidīja ar aplausiem. Arī tos, kam konkurss ir beidzies. Samanta Tīna delegāciju telpās atgriezās ar augsti paceltu galvu. Latvijas komanda kopumā ir apmierināta ar priekšnesumu.

“Mēs nekad nevarēsim trāpīt precīzi visai 200 miljonu auditorijai. Un teikt – par šo jums ir jābalso. Mēs nekad to nevaram zināt. Un tā, protams, vienmēr ir loterija," teic Juris Matuzelis.

Eirovīzijas fināls jau 22. maijā pulksten 22.00 būs vērojams LTV un portālā LSM.lv. Baltijas valstu godu tajā pārstāvēs Lietuvas grupa “The Roop”.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizē 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu devusies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalījās konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā, taču finālam nekvalificējās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti