Latvija uzstāsies Eirovīzijas otrajā pusfinālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirms dažām minūtēm Izraēlas pilsētā Telavivā Eirovīzijas dziesmu konkursa izlozē noskaidrojies, ka Latvija par iespēju uzstāties konkursa lielajā finālā cīnīsies otrajā pusfinālā, un tas nozīmē, ka mūsu šā gada nacionālās atlases uzvarētājs uz lielās Eirovīzijas skatuves kāps 16. maijā.

Par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāvim būs jācīnās ar Šveici, Zviedriju, Īriju, Austriju, Moldovu, Rumāniju, Dāniju, Armēniju, Albāniju, Azerbaidžānu, Maķedoniju, Norvēģiju, Krieviju, Nīderlandi, Horvātiju, Lietuvu un Maltu.

Pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiks 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai.

“Supernova 2019” finālā 16. februārī piedalīsies pirmā pusfināla labākie mākslinieki žūrijas un skatītāju vērtējumā – grupa “Laime Pilnīga”, Samanta Tīna, Edgars Kreilis un Aivo Oskis. Nākamnedēļ, 2. februārī, finālam kvalificēsies vēl četri dalībnieki no otrā pusfināla. Par tiesībām nokļūt Eirovīzijā šo sestdien cīnīsies Adriana Miglāne, Markus Riva, apvienība “Dziļi Violets feat. Kozmens”, grupas “Laika Upe” un “Double Faced Eels”, Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare (Peress), kā arī duets “Carousel”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti