Panorāma

Skolās svin Skolotāju dienu

Panorāma

Kampaņu izmaksas – atšķirīgas

Pastkaršu sūtīšanas kustībā vairāk nekā 3000 biedru

Latvijā pastkaršu sūtīšanas kustībā – vairāk nekā 3000 entuziastu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijā pastkaršu sūtīšanas kustībā iesaistīti jau vairāk nekā 3000 dalībnieki no Latvijas, kas paši fotografē, izgatavo un nosūta pastkartes pilnīgiem svešiniekiem. Un cilvēki pat citā kontinentā vēlāk mēdz kļūt par labiem draugiem vai paziņām, kas ilgstoši apmainās vēstulēm. 

Nu jau par tradīciju kļuvusi ikgadējā pastkaršu sūtīšanas entuziastu tikšanās kādā no drēgniem rudens vakariem. Pulcēšanās, malkojot siltus dzērienus un daloties interesantos stāstos, notiek jau septīto gadu, kopš "Latvijas pasts" sāka popularizēt starptautisku pastkaršu apmaiņas kustību.

Zane Jenzane pastkartes pilnīgiem svešiniekiem dažādās pasaules malās sūta kopš pašiem pirmssākumiem 2011.gadā.

"Man ļoti patīk saņemt pastkartes. Man patīk tas, ka es attaisu pastkastīti un tur ir kaut kas, kas nav rēķins, bet tur ir kaut kas, kas ir rakstīts man.

Mazāk personīgi, vairāk personīgi, par dažādām tēmām. Man patīk arī saņemt kartiņas, kur cilvēki uzraksta, ko viņi ikdienā dara," stāsta sieviete.

Tā kā Zanei pašai ir melns kaķēns, viņai īpaši patīk saņemt pastkartes ar dzīvnieku attēliem. Tālākā saņemtā kartīte atceļojusi no Dienvidpola, un tajā attēloti pingvīni.

Pasākumā pulcējās dažādu paaudžu pastkaršu kolekcionāri un sūtītāji, un viņi visi ir sava vaļasprieka lieli entuziasti.

Ilgonis Šteinbergs ar pastmarku kolekcionēšanu un kartīšu sūtīšanu aizraujas kopš skolas gadiem.

"Pamatā [sūtījuma mērķis ir] Eiropa. Padomju laikos gan bija tālāk, uz Ameriku, uz Brazīliju bija. Tagad kaut kā sašaurinājies ir."

Ilgonis arī pats fotogrāfē un smej, ka tādas kartītes, kādas ir viņam, veikalā nopirkt nevar.

"Pateicoties šai kustībai, mēs apzinājām arī visus Latvijas "post-crossing" entuziastus. No Latvijas ir vairāk nekā 3000 cilvēku, kas šajā kustībā darbojas," stāsta "Latvijas pasta" pārstāve Gundega Vārpa.

Atsevišķās reizēs pilnīgi svešinieki var kļūt arī par labiem draugiem, vēstulēs gadiem apmainoties ar stāstiem par sevi un savu ģimeni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti