«Latgaļu sāta» atzīmē desmit gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šodien, 28.jūlijā, Viļānu novada Dekšārēs biedrība „Latgales tradicionālās kultūras centrs „Latgaļu sāta”” ar dažādām tradicionālām aktivitātēm svin savu desmitgadi.

Šo gadu laikā biedrība organizējusi neskaitāmas ekspedīcijas, padziļinātus pētījumus Latgales vēstures, etnogrāfijas un novadpētniecības jomā. Sarīkotas desmit „Kokļu dienas”, organizētas tradicionālās kultūras apguves darbnīcas un nometnes bērniem un jauniešiem, tāpat izdotas grāmatas un latgaļu dziesminieka Vinsenta Kūkoja mūzikas albums.

Dainis Mjartāns
00:00 / 00:21
Lejuplādēt

 

„Varēs iemēģināt roku maizes cepšanā, bet maizi bez sviesta jau ar nevar ēst, būs arī sviesta gatavošanas darbnīca, varēs apgūt kokles spēli,'' par jubilejas pasākumu stāsta biedrības dibinātājas Dainis Mjartāns. ''No Madonas būs podnieks Karlsons, kas lasīs nelielu lekciju un rādīs podniecības elementus un ļaus iemēģināt roku podniecībā, bērni varēs pamēģināt aust celaines, būs vakarēšana ar Viļānu novada lauku kapelu „Bumburneicys”. Tā ir tāda mūsu desmitgades atzīmēšana - varēs redzēt, ko pa šiem desmit gadiem esam paveikuši, un varēs iemēģināt roku tradicionālās lietās.”

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti