«Latgales sargi» - militāri patriotiskā spēle jauniešiem Daugavpils cietoksnī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Militāri patriotiskā spēle jauniešiem Daugavpils cietoksnī jau ir tradicionāls pasākums, kura misija ir izglītot jauniešus par Latvijas vēsturi, valsts aizsardzības, drošības politikas jautājumiem un palīdzēt jauniešiem atklāt patriotisma jūtas, veidot un stiprināt valstiskuma apziņu un saliedēt jauniešus sadarbībai.

Spēle, kas sāksies ceturtdien, simulēs Latvijas Brīvības cīņas, apgūstot vēstures notikumus, kas bija par pamatu Latvijas valsts izveidei, stāsta Artjoms Pučinskis, spēles „Latgales sargi” rīkotājas - Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļas - vecākais speciālists.

Artjoms Pučinskis
00:00 / 00:52
Lejuplādēt
''Spēle ir jauniešiem no 14 līdz 19 gadu vecumam, lai jaunieši patriotiski attiektos pret savu valsti, pret savu Latgali, lai zinātu vēsturi, kā arī lai aktīvi pavadītu brīvo laiku. Tur būs sacensības, kur vajadzēs padomāt, pielietot fizisku spēku.

Galvenais, protams, būs komandas darbs.

Tas ir ikgadējs pasākums, kur piedalās daudzas skolas. Būs arī bultu kaujas starp komandām, katrā četri cilvēki; uzzināsim, kurš mūs pilsētā ir labākais loka šāvējs,'' stāsta Pučinskis.

Pasākuma laikā Latvijas armijas karavīru vadībā jaunieši sešās darbnīcās apgūs Brīvības cīņu vēsturi, armijas disciplīnu, komandu došanu un izpildi, tuvcīņas elementus, ievainoto aprūpi un pirmo medicīnisko palīdzību, šaušanu, slēptu pārvietošanos pēc kartes un kompasa, kā arī ierindas mācību.

Pēc apgūtajām mācībām notiks praktiska zināšanu un prasmju pārbaude - misija "Atbrīvo Daugavpili!", kas simulēs 1919. gada Brīvības cīņas, un jaunieši varēs praksē pielietot apgūtās zināšanas un iemaņas.

Šogad spēlē piedalīsies 22 komandas no dažādām Latgales novada skolām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti