Laiž klajā Bermontiādes kauju simtgadei veltītu pastmarku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atzīmējot Bermontiādes simtgadi, Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku un aploksni.

Jaunā pastmarka izdota 100 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 0,50, kas atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas izdevumu dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja.

Bermontiāde bija viens no būtiskākajiem pagrieziena punktiem Latvijas brīvības cīņās, kas ilga no 1919. gada oktobra līdz decembrim, un ir uzskatāma gan par vienu no asiņainākajām lappusēm neatkarības iegūšanā, gan arī jaunizveidotās Latvijas valsts iedzīvotāju valstsgribas apliecinājumu.

Pāvela Bermonta vadītie spēki bija labāk apgādāti un skaitliski lielāki, taču nesen dibinātās Latvijas armijas karavīri atbildēja ar cīņas sparu un patriotismu. Militārais konflikts sākās 1919. gada 8. oktobrī ar Bermonta armijas uzbrukumu Rīgai un noslēdzās  ar bermontiešu sakaušanu un padzīšanu no Latvijas jau novembra beigās.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana plānota 2019. gada 8. novembrī Latvijas Kara muzejā Smilšu ielā 20, Rīgā, no plkst.10 līdz 18. Savukārt plkst.13 laukumā pie muzeja iecerēta arī pastmarkas svinīga prezentācija, kurā piedalīsies aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vadības pārstāvji.     

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti