Kultūras ziņas

Ar performanci iestājas pret vardarbību Ukrainā

Kultūras ziņas

Pirmizrāde Elzas Gaujas dokumentālajai filmai par Lucavsalu

Kaņepes Kultūras centram – 10

«Kultūras templis» Kaņepes Kultūras centrs atzīmē 10. pastāvēšanas gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kaņepes Kultūras centrs ir viena no zināmākajām alternatīvās kultūras vietām Rīgā. Šajās dienās tam aprit 10 gadi, un centra nams joprojām piedzīvo kapitālā remonta darbus. Tomēr tas nebūt nemazina svētku noskaņojumu un vismaz terasē pie ēkas ir gaidāmi vairāki pasākumi.

Kaņepes Kultūras centram (KKC) šajās dienās vajadzēja būt pilnībā restaurētam. Tomēr pandēmija un izmaiņas starpvalstu politikā ir darījuši savu – plānoto līdzekļu izrādījās nepietiekami, tādēļ šobrīd pabeigta ir tikai daļa fasādes. "Gan būvniecības izmaksas ir palielinājušās, gan arī atklājas vēsturiskā ēkā arī visādi pārsteigumi. Mums nav variantu nepabeigt līdz oktobrim, jo tad sākas ziemas sezona. Nevarēsim sēdēt ārā, tas radīs lielus riskus, tā kā mums ir priekšā ļoti aktīvs vēl pusgads, lai sasniegtu iecerēto," pauž Kaņepes Kultūras centra radošais direktors Dāvis Kaņepe.

Šobrīd KKC ir uzsācis atlikušo 180 tūkstošu eiro vākšanu, kas nepieciešami renovācijas pabeigšanai un dažādiem uzlabojumiem, piemēram, lifta ierīkošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tomēr, kā atzīst centra radošais direktors, nepabeigtie darbi nav laupījuši jubilejas sajūtu: "Mēs uzskatām šo vietu par templi vairākām kultūras nozarēm, kurām nav savu tempļu, kā piemēram elektroniskā mūzika, alternatīvs, eksperimentāls kino, jaunu autoru dzeja. Daudz sadarbojamies ar dažādām organizācijām, kā piemēram "Mozaīka", esam "Praida nams", pie mums notiek pirmais drag queen festivāls, pie mums notiek "2ANNAS". Mēs dodam un radām vietu, kurā cilvēkiem ir patīkami būt un kur tiek uzdoti dažādi neērti jautājumi."

Jubilejas nedēļā Kaņepes Kultūras centrs sagaidīs ar vairākiem pašmāju un ārzemju mākslinieku koncertiem, kas notiks centra pagalmā un telpās blakus esošajā ēkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti