Dienas ziņas

Neatkarībai veltīta konference

Dienas ziņas

Aizdomas par pārkāpumu Jēkabpils pilsētas svētkos

Kuldīgā elektroniskā mūzika skan no jumtiem

Kuldīgā no jumtiem skan elektroniskā mūzika – vietējie dīdžeji sarīko performanci «Jumtu disko»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Četri jumti Kuldīgā uz brīdi bija kļuvuši par skatuvēm, no kurām dīdžeji atskaņoja elektronisko mūziku. Tā savu 20 gadu pastāvēšanas jubileju atzīmēja radošā apvienība “Zero Defect”. Muzikālajai performancei “Jumtu disko” cilvēki varēja piepulcēties virtuāli, bet apvienības dīdžejiem tā bija jauka atkalsatikšanās.

Vairāku kuldīdznieku dīdžeju interese par elektronisko mūziku pirms divdesmit gadiem pārauga par radošo apvienību “Zero Defect”. Sākumā apvienība turpināja Kuldīgas svētku laikā notiekošā elektroniskās mūzikas festivāla “Save The Vinyl” tradīcijas. Ilgstoši tā “Kurzemes Radio” ēterā veidoja raidījumus "Frekvence" un "B Puse". Sadarbojoties ar vairākiem Latvijā pazīstamiem dīdžejiem un producentu apvienībām, tika rīkoti dažāda mēroga pasākumi ar dīdžeju piedalīšanos.

Pasākuma organizators, apvienības “Zero Defect” dibinātājs Ģirts Immers stāsta: "Tas bija tas laiks, kad tieši elektroniskās mūzikas kultūra nāca kā tāda. Tas bija jauns kultūras novirziens, daudziem cilvēkiem nebija īpaši zināms. Vairāk vai mazāk reiva ballītes notika Rīgā, bet pie mums nenotika. Mēs sapratām, ka gribam šeit, kāpēc jābrauc uz Rīgu, ja varam rīkot šeit pie sevis mājās."

Ģirts Štrāls, kas arī ir viens no apvienības dibinātājiem, atzīst, ka sākumā viss notika ar vienkāršu tehniku, tikai vēlāk izdevās tikt pie profesionālākas, tāpat šajā laikā mainījušies interesējošie mūzikas žanri.

Covid-19 pandēmijas laiks striktas korekcijas ieviesis arī apvienības plānos un ideju īstenošanā, jo tās galvenais darbības virziens ir klubu kultūras veidošana. Lai darbība nepārtrūktu pavisam, tad ne viens vien pasākums pārnests virtuālajā vidē. Tā kārtējam Kurzemes dīdžeju festivālam pērnā gada nogalē interesenti varēja sekot līdzi tiešsaistē, ballējoties savā dzīvesvietā. Arī 20 gadu jubilejas pasākums – muzikālā performance “Jumtu disco” – bija redzams tiešsaistē, un to baudīja pat nejauši garāmgājēji. Katrā no četrām izvēlētajām vietām stunda priekšnesumam bija uzticēta kādam no ar apvienību saistītiem dīdžejiem.

Apvienības “Zero Defect” dalībnieks Egons Jākobsons teic: "Priekš manis tas ir savdabīgs, emocionāls, garīgs eksperiments. 

Elektroniskā mūzika ir tāds mēģinājums cilvēku atbrīvot no stereotipiem, rāmīšiem."

Apvienība aktīvi darbojas joprojām, rīkojot ne tikai izklaidējošus, bet arī izglītojošus un labdarības pasākumus, piemēram, bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti