Krievijā no vecām platēm top sienas pulksteņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pagājušajā gadsimtā cilvēki mūziku klausījās, izmantojot skaņu plates. Tagad, tehnoloģiju attīstībai ejot uz priekšu, skaņu plates daudziem kļuvušas par pagātni. Lai rastu tām jaunas funkcijas, Krievijā kāds laulātais pāris ir uzsācis veiksmīgu biznesu, pārveidojot vecās plates par sienas pulksteņiem.

Vecās skaņu plates ir ieguvušas jaunu dzīvību – Jekaterinburgas iedzīvotāji Pāvels un Ksenija Poluhini pārvērš vecās plates jaunos un stilīgos sienas pulksteņos.

"Vinila ieraksti pieder pagātnei. Lielākoties, tie ir seni un aizmirsti. Mēs tiem dodam otro dzīvību. Tas ir stāsts par laiku. Laiks nozīmē pagātni, tagadni, un protams – arī nākotni," stāstīja plašu pulksteņu meistars Pāvels Poluhins.

Poluhini piedāvā izstrādāt vairāk nekā 500 dažāda dizaina pulksteņus, kas tiek izveidoti ar lāzera griezēja palīdzību.

Meistari stāsta, ka katra plate ir atšķirīga – dažas plates var būt biezākas, citas – plānākas. Tomēr neatkarīgi no tā – plates ir pateicīgas, lai tās varētu pārveidot par pulksteņiem.

Par materiālu trūkumu sūdzēties nevar – padomju laikos tika ražoti miljoniem skaņuplašu, no kurām mūsdienās daudzi cilvēki vēlas atbrīvoties.

Viena pulksteņa cena ir aptuveni 20 eiro. Meistari saka, ka nebija gaidījuši tik lielu pieprasījumu. Vidēji mēnesī top aptuveni 300 jaunu pulksteņu, taču pagājušā gada decembrī meistari saņēma 1000 jaunu pasūtījumu.

Plašu pulksteņus vēlas gan jaunieši, gan arī vecāki cilvēki, kuri to uzskata par simbolisku interjera elementu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti