Kultūrdeva

"Kultūrdeva"

Kultūrdeva

Latviešiem jauna krimināldrāma par taksistiem

Kultūrrandiņā uz Kremerata Baltica un G.Krēmera koncertu dodas Reinis Ošenieks

Krēmera koncerts kā Porziņģa spēle. Sporta žurnālists Reinis Ošenieks izkāpj no komforta zonas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Televīzijas sporta žurnālists Reinis Ošenieks ir rets viesis koncertos, kur nu vēl klasiskās mūzikas koncertos, un godīgi atzīst, ka diez vai bez “Kultūrdevas” uzaicinājuma izdomātu svētdienas vakarā apmeklēt Gidona Krēmera un “Kremerata Baltica” koncertu.

Randiņš ar Kristīni

Kristīne Komarovska LTV "Kultūrdevā" uz neordināru tikšanos aicina dažādu nozaru pārstāvjus, apmeklējot aktuālas kultūrvietas un pasākumus.

Pēdējā reize, kad Reinis Ošenieks bija Dzintaru koncertzālē, bijusi pirms gada vai vairāk, kad nācis uz krievu repera Timati koncertu.

Vai Ošenieks ir bijis kādā NBA vai NHL spēlē, vai redzējis Porzinģi spēlējam dzīvē uz laukuma? Uz to Reinis atbild apstiprinoši, un Kristīne Komarovska atzīmē, ka šis ir tieši tāpat mūzikas mīļotājiem – kaut reizi gadā dzirdēt “Kremerata Baltica” un Gidonu Krēmeru.

Kristīne Komarovska un Reinis Ošenieks
Kristīne Komarovska un Reinis Ošenieks

Kad abi satikās Jūrmalā, pie Dzintaru koncertzāles, kultūrrandiņa varoņiem garām pagāja Gidons Krēmers – nācienā no jūras, ģērbies vējjakā ar maisiņu rokā. Ošenieks atzīst, ka mākslinieku nepazinis, jo viņš izskatījies pēc vienkārša tūrista.

Koncerts notika divās daļās, un tā programma bija ļoti spilgta. Pirmajā daļā “Kremerata Baltica” un Gidons Krēmers, Artura Maskata pirmatskaņojums ar izciliem solistiem, bet otrajā daļā – Bēthovens par godu komponista 250. jubilejas gadam.

Otrajā daļā pie klavierēm Bēthovena 4. klavierkoncertu izpildīja Georgijs Osokins, kas Ošeniekam bijusi mīļākā koncerta daļa, kuru viņš visvairāk izbaudījis.

Ošenieks spriež, ka klasiskās mūzikas koncerts ir vieta, kur pameditēt, iegrimt savā pasaulē, taču atzīst, ka iesākumā koncertu nevarējis īpaši izbaudīt – nevar salīdzināt ar emocijām, kādas gūstamas pēc “Coldplay” koncerta “Wembley” stadionā.

Ošenieks aicina arī citus "izraut sevi no komforta zonas", un, kas zina, varbūt tieši klasiskā mūzika ir tā, kas spēs aizraut vai likt paskatīties uz lietām citādāk.

Kristīne Komarovska un Reinis Ošenieks
Kristīne Komarovska un Reinis Ošenieks

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti