Koncerttūre, māksla un atradumi, ko nedrīkst palaist garām. Iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūziķa Jāņa Holšteina-Upmaņa šīs nedēļas notikumu izlasē – koncerti, ko nepalaist garām, mākslas telpa, kurai pievērst uzmanību, un iespēja muzejā “Jasmuižā” atklāt, kādi negaidīti priekšmeti atrodami Raiņa un Aspazijas bibliotēkā.

Koncerti, uz kuriem noteikti jāiet

Ir pieņemts domāt, ka mūzikā kaut ko ambiciozu un lielu var izdarīt tikai arēnā vai kādā lielā āra telpu koncertā, bet ir kāda grupa, kas pie katra sava koncerta piestrādā īpaši rūpīgi, un tā ir mana mīļā draugu grupa “The Sound Poets”. Viņi šobrīd dodas koncerttūrē “Klusāk”, un es esmu pārliecināts, ka šie koncerti ir tie, uz kuriem noteikti būtu jāiet.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Izstāžu zāle, kurai jāpievērš uzmanība

Kopš esmu kļuvis par Latvijas Mākslas akadēmijas pirmā kursa studentu, mani pēdējā laikā jo īpaši interesē jaunākā māksla un jaunumi mākslā. Un, kur gan to darīt, ja ne kādā salonā, mākslas telpā, kas ir tiešā saistībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Un, par laimi, tāda telpa ir – tā ir mākslas telpa “Pilot”. Tai es arī iesaku pievērst uzmanību!

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Negaidīti priekšmeti jaunās vietās

Pilnīgi iespējams, ka Rainis un Aspazija ir tas pārītis, par kuriem viss jau ir zināms, bet tikpat labi varbūt arī ne. Pētnieki un vēsturnieki ir atraduši Raiņa un Aspazijas bibliotēkas grāmatās visādus interesantus un negaidītus priekšmetus. Par to ir tapusi izstāde "Negaidīti priekšmeti Raiņa un Aspazijas bibliotēkā", kas šobrīd ir aizceļojusi uz muzeju “Jasmuiža”. Māksliniece Ieva Jurjāne ir izveidojusi scenogrāfiju, īpašu ietērpu katram šim priekšmetam, līdz ar to tas rada lielāku intrigu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti