Rīta Panorāma

Nepālas alpīnists pusgada laikā uzkāpj 14 pasaules augstākajā virsotnēs

Rīta Panorāma

Francijā veido šokolādes Berlīnes mūri

Kijevas ielās atdzīvojas zombiji

Kijevas ielās atdzīvojas zombiji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Klāt Visu Svēto diena jeb Helovīns, kad pēc seno ķeltu ticējumiem mirušie atgriežas uz Zemes. Šonedēļ Kijevas ielās atdzīvojās zombiji. Zombiju parāde Ukrainā jau kļuvusi par ikgadēju tradīciju, kas piesaista arvien vairāk interesentu.

Helovīna laikā Ukrainas galvaspilsētas Kijevas centrs piedzīvo zombiju invāziju. Simtiem pilsētas iedzīvotāju sapulcējušies, lai pārveidotu savas sejas šausminošās grimasēs. Viņiem palīdz profesionāli vizāžisti. Vizāžisti apgalvo, ka katrs zombija tēls sanāk unikāls, jo cilvēku sejas ir atšķirīgas.

Daži zombiji pat izdomājuši savu dzīvesstāstu – piemēram, Darjana ir viduslaiku mēra upuris. Tikmēr kāds cits zombijs Elīza pārstāv dusmīgu meža garu, kas protestē pret mežu izciršanu, kā dēļ tam nācās mirt.

Daži zombiju pārvērtībām tērē pavisam simbolisku naudas summu, bet citi kostīmos un aksesuāros tērē pat līdz simt dolāriem.

Helovīns Kijevā gūst arvien lielāku popularitāti – 2015. gads bija pirmais gads, kad tika rīkota zombiju parāde. Toreiz tajā piedalījās vien daži dalībnieki. Šogad dalībnieku skaits jau mērāms simtos. Un katru gadu pieaug tēlu dažādība – tagad te piedalās ne tikai zombiji, bet arī citi šausmu stāstu varoņi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti