Kas (vai kurš) nogalināja Dženiferu? Tuvojas seriāla «Mežs» noslēguma sērija!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Francijas seriāls “Mežs”, ko LTV1 un replay.lv ik ceturtdienu vērojuši jau vairāk kā 50 000 skatītāju, izpelnījies popularitāti ne vien seriālu un kinofilmu straumēšanas vietnē “Netflix”, bet arī pie mums. Noslēguma sērija tiks demonstrēta pēc nedēļas, bet mēs tikmēr pakavēsimies iepriekšējo sēriju notikumos!

Vai  jums jau ir sava versija par to, kurš vai kas nogalināja Dženiferu?

Kas tad īsti notika šo četru “Meža” sēriju laikā? Jaunā sešpadsmitgadniece Dženifera pazūd mežā, izmeklēšanā iesaistās no pilsētas atbraukušais “jauniņais” inspektors Dekērs kopā ar “savējo” leitnanti no ciemata Virdžīniju. Meiteni atrod mirušu ne vien dīvainā pozā, bet pat citā vietā, kur tātad kāds (vai kāda?) viņu ir pārvietojis.

Alexia Barlier
Alexia Barlier

Blakus atrastajam Dženiferas ķermenim atrodas baisa ala un priekšmeti, ko kāds, šķiet, izmantojis sātaniskiem rituāliem. Vispirms aizdomās tur vientuļu ciemata elektriķi, kuram noslēpumu ir vairāk kā alkohola pudeļu viņa automašīnā, tad nežēlastībā krīt leitnantes pašas vīrs Vinsents, kurš, izrādās, šķetinājis intīmu īsziņu saraksti ar mirušo meiteni Dženiferu.

Tas sāpina arī Virdžīniju. Kam lai tagad uzticas, ja nodod pašas vīrs? Un kā tad paliek ar Manoa, vientuļnieku, kurš tikai nesaprotami murmina un dzīvo pašbūvētā meža nometnē? Kāpēc viņš franču valodas skolotājas Evas dzīvoklī atstāja baisu koka skulptūru? Tādu pašu, kādu atrada pie Dženiferas kapa? Visi patiesības pavedieni inspektoram Dekēram izslīd no rokām, kad Manoa atrod pakārušos pie kāda nama durvīm. Pašnāvība. Vai arī kāds ļoti vēlējies, lai pēc tā izskatītos.

Un tagad par visu no sākuma.

Bērnības drauga dēļ pievērs acis

Neilgi pēc Dženiferas pazušanas Virdžīnija notver Tjerī. Viņi abi ir bērnības draugi. Tjerī ir alkoholiķis. No Tjerī “nes” pēc grādīgās dziras, kaut arī viņš ir pie auto stūres. Protams, ka abi ar Virdžīniju ir bērnības draugi un viņa zina, ko patiesībā nācies Tjerī izciest pirms vairākiem gadiem, kad viņš netīši nodedzinājis māju ar dzīviem cilvēkiem tajā. Un, protams, inspektors Dekērs, ieraudzīdams Tjerī dzērumā, uzdod jautājumus. Kādēļ Tjerī nav aizvests uz iecirkni? “Viņš ir lāga zēns,” attrauca Virdžīnija.

Un tomēr citi “zēni” netālu no meža, kur atrada Dženiferu, redzējuši Tjerī busiņu.

Kādēļ Oseana, viņa meita, apstiprina Tjerī alibi brīdī, kad policija viņu iztaujā par to liktenīgo Dženiferas pazušanas dienu?

Alexia Barlier
Alexia Barlier

Intīmās sarakstes

Protams, ir arī šis noslēpumainais Anrī V., kura kontaktus policija jau sākumā atrod Dženiferas tālrunī. Tajā pašā, kas piederējis Vinsentam. Gādīgam tēvam, Virdžīnijas uzticamajam vīram un sabiedrotajam.

Kas viņu pamudināja ielaisties attiecībās ar jauno meiteni?

Ļaunākais ir tas, ka viņa adoptētā meita Maija ir zinājusi par šīm attiecībām visu laiku. Vai Virdžīnija jebkad spēs Vinsentam piedot?

Kas ir Džo?

Vientuļo meža dīvaini Manoa vietējie sauc par “spoku”. Viņa mati ir pinkaini, izskats mežonīgs, bet jaunība pavadīta speciālajā iestādē par slepkavību. Uzcēlis sev alu mežā, Manoa ar savu dīvaiņa auru pievērš ziņkārīgo skatienus. Franču valodas skolotāja Eva savās mājās atrod viņa nolikto koka figūriņu, kas varētu būt daļa no kāda rituāla. Ikreiz, kad policija viņu iztaujā, Manoa zīmē spirāli un izsaka vārdu “Džo”. Kas ir “Džo”? To vēlas zināt visi izmeklēšanā iesaistītie.

Visas zīmes norāda uz to, ka Manoa vājprāta tumsā varētu būt nogalinājis vēl.

Tikai traģiskā Manoa nāve ievieš pavisam citu virzienu šajā stāstā. Tā pilnīgi noteikti nebija pašnāvība, kā domā policija. Viņš pirms nāves ir sazāļots, lai kļūtu paralizēts. Ciematā ir tikai viena vieta, kur šādas zāles var iegūt. Tā ir Lopezas kundzes aptieka.

Suzanne Clément
Suzanne Clément

Baltais vilks un pazudusī meitene

Vai ievērojāt, ka vismazākā aizdomu ēna krīt tieši uz franču skolotāju Evu, kura, gluži kā rēgs, slīd cauri mežam un uziet arvien jaunas liecības par slepkavībām?

Viņai līdzi seko baltais vilks. Vai viņš ir īsts vai tomēr parādība? Un tomēr tieši šis dzīvnieks ved Evu dziļāk mežā vai varbūt tuvāk patiesībai. Evas pagātne ir tikai dažas atmiņas, kas izplēnējušas. Pavisam drīz Eva uzzinās, ka mežā atrastā sieviete pirms trīsdesmit gadiem ir bijusi viņas māte. Tas nebūs vienīgais franču valodas skolotājas atklājums pēc tam, kad viņa ieraudzīs fotogrāfiju ar vīrieti sporta jakā. Uz tās ir logotips - spirāle ar burtiem “J.O”.

Skaties priekšpēdējo sēriju raksta augšpusē un gaidi nākamo sēriju!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti