Kultūras ziņas

Lieliskais baleta gadsimts

Kultūras ziņas

Nosaukti Pīgožņa balvas nominanti

Kafejnīca "Ļeņingrad" svin dzimšanas dienu

Kafejnīca «Ļeņingrad» ar pasākumu sēriju atzīmēs dzimšanas dienas svinības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nedēļā no 18. līdz 23. martam savu 11. dzimšanas dienu atzīmēs alternatīvās kultūras kafejnīca "Ļeņingrad", kas atrodas kičīgi šarmantajā padomjlaiku interjera pagrabā pie Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojuma.

Svinību nedēļā kafejnīcā uzspēlēs gan dažādu alternatīvo stilu mūziķi, gan dīdžeji, bet aiz bāra letes rosīsies vairāki leģendārie agrāko laiku "Ļeņingrad" bārmeņi, informēja “Ļeņingrad” pārstāvji.

Piemēram, francisko identitāti labāk par francūžiem izkopušais televīzijas superstārs un pankroka grupas "Rīta stienis" aizrautīgā balss Kozmens un viens no kafejnīcas līdzīpašniekiem ar allaž paceltu dzīves un jūras vējus ķerošu buru - Herbe, kurš, tā nu sagadījies, arī muzicē minētajā bezgala sirsnīgo rīta vingrotāju apvienībā "Rīta stienis".

Svinību nedēļu pirmdienā, 18. martā, ieskandinās Rīgas melomānu telpas apdzīvojošais Edgars ar daudziem jo daudziem dažādās džeza pasaules viniliem azotē un uz plašu atskaņotājiem. Dienu vēlāk stafeti pārņems akustiskais mūziķu duets "Eddie Dove Band", kas pamatīgi aizrāvies ar rokenrola un blūza klasikas izpildīšanu, nepiemirstot arī par daža laba pophita apcakināšanu savām garšīgajām vajadzībām.

20. martā "Ļeņingrad" viesus priecēs projekts "Big Eye Bee", kura lokomotīve Ints Bekers savā sirdi plosošajā un visnotaļ vīrišķīgajā manierē spēj izspiest gan smaidus, gan asaras no ikviena dzīvesgudra akustiskā blūza un nevegāniska dziesminieciskuma atbalstītāja.

21. martā apgriezienus jau sāks uzņemt dejiskākas noskaņas. Ceturtdienā, kas, kā ikvienam kārtīgam ballētājam labi zināms, ir jau būtībā piektdiena (pusnaktī tā arī izrādās visīstākā patiesība), par to parūpēsies muzikālā ziemeļregeja un hiphopa mīlētāju apvienība "Apofeoz Orkestra". Viņiem ar raggajungle un dubstep ritmiem piebalsos arī DJ SairaM.

Piektdienā, 22. martā, kafejnīca "Ļeņingrad" pārsteigs savas dzimšanas dienas apmeklētājus ar Latvijas Radio Ziņu dienesta darbinieku sveiciena DJ setu, uz skatuves kāps pašmāju pankroka leģendas "Inokentijs Mārpls", bet par nakts ballīti rūpēsies DJ Dzinča. Savukārt dienu vēlāk ska ballītes ritmus kafejnīcā iegriezīs DJ Zars, kurš zināms arī kā bijušais leģendārā grupas "Voiceks Voiska" sastāva bundzinieks.

Par dzīvo mūziku parūpēsies pieklājīgākā un blūzīgākā pankroka grupa pasaulē "Jūdas graši", bet svinību kulminācijas nakts ballīti ar alternatīvām, balkāniskām, alkāniskām un visādi citādi jestrām muzikālajām noskaņām turpinās kafejnīcas "Ļeņingrad" veterāndīdžejs Šahs jeb mūzikas žurnālists un publicists Kaspars Zaviļeiskis.

Tikpat kā lieki piebilst, ka atbilstoši "Ļeņingrad" mūžsenajai politikai kultūras programma var tikt kuplināta vēl daudz un dažādos žanriskajos veidos ar garantiju, ka garlaicīgi nebūs pilnīgi noteikti. Uz ballīti nedēļas garumā laipni lūgts ikviens neatkarīgi no dažādām pārliecībām. Vismazāk jau nu muzikālajām un ballējamajām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti