Kāds bija «Supernova 2019» dalībnieku ceļš līdz finālam? Šovakar tiks atklāti pusfinālu balsošanas rezultāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdienas vakarā gaidāma izšķirošā cīņa par uzvaru Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2019”, kur par tiesībām pārstāvēt Latviju 64. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā cīnīsies astoņi dalībnieki.

Taču vēl pirms tam īpašā raidījumā LTV1 uzzināsim abu “Supernova 2019” pusfinālu balsošanas rezultātus, kā arī atskatīsies uz konkursa piektās sezonas veiksminieku ceļam līdz finālam, informēja Latvijas Televīzijā.

Šovakar lielajam finālam varēs iesildīties, noskatoties īpašu raidījumu par “Supernova 2019” LTV1 plkst.21.15. Tajā uzzināsim, kādas vietas abos konkursa pusfinālos skatītāju un žūrijas vērtējumā ieguva visi astoņi finālisti – Markus Riva, Edgars Kreilis, Aivo Oskis, “Double Faced Eels”, “Dziļi violets feat. Kozmens”, “Laime pilnīga”, Samanta Tīna un “Carousel”.

Īpašās intervijās un līdz šim neredzētos aizkadru materiālos izsekosim konkursa dalībnieku ceļam līdz kārotajam finālam, kā arī uzzināsim, kā šī gada “Supernovas 2019” fināla dziesmas vērtē ārvalstu Eirovīzijas fani.

Ārzemju Eirovīzijas entuziasti konkursa “Supernova” norisei un Latvijas pārstāvja izvēlei ik gadu seko līdzi tiešsaistes tiešraidēs, un 2015. gadā “Supernovas” starptautiskās Eirovīzijas fanu lapas escgo.org balsojumā pat tika atzīta par labāko Eirovīzijas nacionālo atlasi. Visvairāk skatītāju abiem “Supernovas 2019” pusfināliem bijis no Lielbritānijas, Vācijas, Spānijas un Krievijas.

 

Fināla šova viesmākslinieces – jaunā zvaigzne Patrisha un hiphopa meistare Viņa

Sestdien, 16. februārī, plkst.21.25 LTV1 tiešraidē “Supernovas 2019” lielā fināla šovā ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies arī divas viesmākslinieces. Viena no tām būs jaunā mūziķe Patrisha – pirmā Latvijas māksliniece, kas izdevusi mūziku “Universal Music” paspārnē, nesen publicējot jauno singlu “Es varu būt tā”.

Dziesma, kas tapusi, sadarbojoties Latvijas un Somijas mūziķiem “Universal Music” dziesmu nometnē, jau sākusi iekarot Latvijas radio staciju klausītāju simpātijas. Tikmēr dziesmas videoklips vietnē “YouTube” divu nedēļu laikā kopš tā publicēšanas skatīts jau vairāk nekā 63 tūkstošus reižu.

Uz skatuves sestdienas vakara tiešraidē kāps arī pašmāju hiphopa zvaigzne Viņa (īstajā vārdā – Zelma Jēgere), kas pazīstama arī kā projektu “Autographic” un “Bandmaster” soliste. 2018. gadā Viņa ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofona” nominācijā “Gada debija”, mūziķes debijas EP albums “Elpo” bija nominēts kategorijā “Labākais hiphopa mūzikas albums”, savukārt kā “Bandmaster” dalībniece Zelma Jēgere saņēma “Zelta mikrofona” balvu kategorijā “Labākais elektroniskās mūzikas albums”. Kopā ar Ozolu, ansi un Edavārdi Viņa šobrīd ir devusies Latvijas koncerttūrē.

Kad un kur varēs skatīties “Supernova 2019” finālu?

“Supernova 2019” fināla šovus varēs vērot LTV1 tiešraidē 16. februārī plkst.21.25, kā arī HD formātā interneta vietnē “RePlay.lv”. “Supernova 2019” finālā iekļuvušo dziesmu video no abiem konkursa pusfināliem pieejams “Youtube” vietnē, kā arī “Spotify”. Biļetes “Supernovas 2019” lielā fināla apmeklējumam Rīgas Kinostudijā klātienē nopērkamas vietnē “E-kase.lv”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti