Kad apkārt plosās pandēmija, gaumīgi jokot ir liels izaicinājums. Stāsta LTV Vecgada šova režisors Rešetins

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šī gada Latvijas Televīzijas Vecgada šova "Uz deju uzlūdz Raimonds Pauls" režisors ir Intars Rešetins, kurš atzīst, ka ir laimīgs par iespēju strādāt ar Maestro, un neslēpj – šova veidošana bijusi liels izaicinājums.

LTV Vecgada šovā kopā ar Maestro Raimondu Paulu, spožākajām Latvijas estrādes zvaigznēm un sabiedrībā mīlētiem viesiem būs iespēja baudīt skaistas melodijas un dejas, kā arī aizraujošas sarunas.

Kā atklāj Intars Rešetins, šī gada LTV Vecgada šova iniciators un iedvesmas avots ir bijis Maestro Raimonds Pauls: "Šī ir viņa ideja jubilejas gadā." Sākotnējo ieceri par balli pilī gan nācās mainīt, jo "atkal uznāca pandēmija un ar to saistītie sarežģītie apstākļi. Vajadzēja saprast žanru, kuru šajā ārprātīgajā laikā varam īstenot, lai būtu estētiski pievilcīgi, saturīgi un interesanti."

Vakara muzikālā programma veidota, iedvesmojoties no Raimonda Paula astoņdesmitajos gados ieskaņotās plates "Aicinājums uz deju". Maestro ne tikai parūpēsies par ritmiem, bet arī pamanīsies visus izaicināt. Reiz viņš teicis, ka "latviešiem ar humoru ir tā, kā ir, – viss sācies un beidzies ar Blaumani". Vai tā tiešām ir? Šova vadītāji Sanda Dejus un Lauris Subatnieks deju starplaikos mēģinās vienreiz par visām reizēm noskaidrot atbildi uz jautājumu – kas notiek Latvijā ar humoru?

"Piekritīsiet, ka ir tiešām liels izaicinājums mēģināt gaumīgi jokot mirklī, kad apkārt plosās pandēmija, bet esam gatavi dauzīties! Iekšējā sajūta man ļauj elpot mierīgi un cerīgi raudzīties, lai Maestro būtu apmierināts ar rezultātu un skatītāji labi pavadītu laiku pie televizoru ekrāniem," stāsta šova režisors. "Ļoti izaicinoši mums pašiem, radošajai komandai, mēģināt saprast, par ko latvieši mīl smieties.

Esam iecerējuši, ka būs ļoti daudz pašironijas gaumīga humora ietvaros. Lai Dievs stāv mums klāt un viss izdodas, jo žanrs ir tiešām ļoti grūts."

Šova divās stundās skatītājus sagaida divdesmit muzikāli priekšnesumi un septiņi dažādi viesi ciemos pie vadītājiem Sandas Dejus un Laura Subatnieka. Kā atklāj Rešetins, "piedalīsies personības, kurām ir kaut kāda saistība ar Maestro, deju un humoru. Būs arī sen neredzētas personības. Paskatīsimies, kā viņi izskatās šobrīd un kādi bija pirms 30, 40 gadiem, kad tepat Latvijas Televīzijā veidoja joku raidījumus. Kā viņiem iet, un kā viņi šodien joko?"

Rešetins atzīst: "Filmēšana nebija vienkārša, nācās iespringt, lai realizētu idejas drošajā, zaļajā režīmā. Ziniet, labam, gaumīgam humoram nepieciešams ciešs kontakts. Ja cilvēkus attālina par diviem metriem, saspēle ir grūtāka, tomēr televīzija ļauj ar tuvplāniem un citiem paņēmieniem radīt rezultātu. Tomēr es negribu skriet pa priekšu ratiem. Lai vērtē skatītājs!"

"Esmu laimīgs par iespēju strādāt ar Maestro," uzsver režisors. "Piedzīvot tik leģendāras personības atbalstu un pretimnākšanu. Koncertu rakstījām divas dienas, vienu skaņdarbu četras līdz piecas reizes.

Maestro ir 85 gadi, un viņš nospēlēja visu koncertu – no pirmā skaņdarba līdz pēdējam. Esam ļoti laimīgi un pateicīgi!"

Šova radošajā komandā ir arī scenārija autors Artūrs Dīcis, mūzikas producents Juris Vaivods, scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Jana Čivžele, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, LTV mūzikas redaktore Eva Heinsberga, LTV režisores Agita Cāne, Zane Gargažina, Aiga Gramste, LTV projekta vadītāja Dana Melzoba.

"Mīļie Latvijas Televīzijas vērotāji, noskaņojieties pozitīvi! Būs ļoti daudz dažādu vizuāli krāšņu pārsteigumu, un mēs, radošā komanda, mēģināsim piemest arī pagalīti humoram. Tiekamies!" teic Rešetins.

Vecgada šovs "Uz deju uzlūdz Raimonds Pauls" – 31. decembrī 21.40 LTV1 un Replay.lv.

LTV Vecgada šovs

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti