Kultūrdeva

"Kultūrdeva"

Kultūrdeva

Kultūrdeva

Andreja Alena ekspedīcija uz jaunāko kultūrvietu Rīgā - OratoriO

Kā Brodvejā. Andreja Alena ekspedīcija uz jauno kultūrvietu «OratoriO»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šonedēļ paviesojos Sporta 2 kvartālā. Šī kvartāla veidotājiem ir tiešām ambiciozi plāni. Iespējams, šis būs viens no Rīgas stilīgākajiem klusajiem nostūriem, kurā gan atpūsties un izbaudīt gardu maltīti restorānā, gan izbaudīt mākslu.

"Kultūrdeva" ar Andreju Alenu

Ir forši, kad cilvēkā tieksme izzināt apvienojas ar elastīgu pielāgoties spēju. Šāda kombinācija arī dzen mani pa pasauli. Esmu ceļotājs, aktieris un tagad ar prieku arī televīzijas darbinieks. LTV “Kultūrdevā” man ir dota iespēja apmeklēt dažādus kultūras notikumus, izrādes, izstādes, festivālus un padalīties ar iespaidiem plašāk.

Par mākslu runājot, jaunā kultūrvieta “OratoriO” ir nupat kā šeit iekārtojušies un tūliņ skatītājiem izrādīs savu pirmo teātra iestudējumu Rēzijas Kalniņas režijā.

Aprunājoties ar Rēzijas Kalniņas dzīvesbiedru, diriģentu Aināru Rubiķi, ar kuru kopīgiem spēkiem realizēta šīs telpas ideja, saprotu, ka šis pāris ir tiešām aizrautīgi savās iecerēs un “OratoriO” jau sauc par savām otrajām mājām.

Siltumu te var just ir visā – smalkajā interjera dizainā, atmosfērā un tajā, kā šeit tiek uzņemti viesi. 

Iesaku apmeklēt izrādi “Tagad un tad.” Sarunā ar mani šis izrādes aktieri ar sajūsmu izteicās par Rēzijas Kalniņas lieliskajām režijas prasmēm.

Vispār atstāju “OratoriO” telpas domās par to, cik labi, ka mums netrūkst drosmīgu mākslinieku, kuri pat grūtos laikos nebaidās īstenot savas ieceres.

Piesaki savu kultūrvietu!

Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un portāls LSM.lv aicina pieteikt kultūrvietas sabiedrisko mediju balvai "Kilograms kultūras", aizpildot pieteikuma ankektu un pievienojot foto vai video no savas iecienītākās kultūrvietas. Piesaki savu kultūrvietu šeit.

KONTEKSTS:

“OratoriO” ir jauna mākslas platforma jeb mūzikas un drāmas telpa, kuru kopīgi radījuši aktrise un režisore Rēzija Kalniņa un diriģents Ainārs Rubiķis. “OratoriO” atrodas mākslas un tehnoloģiju kvartālā Sporta 2.

30. oktobrī “OratoriO” pirmizrādi piedzīvos amerikāņu autora Šona Grenana (Sean Grennan) lugas "Tagad un tad" iestudējums Rēzijas Kalniņas režijā. Luga "Tagad un tad" ir stāsts par cilvēka gribu, izvēlēm un mīlestību cauri gadiem, kas apcer jautājumu par to, kurš galu galā ir tas, kas nosaka mūsu likteni.

Lomās: Esmeralda Ermale, Jana Herbsta vai Ilze Trukšāne, Raimonds Celms vai Maksims Busels, Jānis Skanis vai Juris Kalniņš. Tērpi un scenogrāfija – “OratoriO” radošā grupa. Lugu no angļu valodas tulkojis Voldemārs Rode.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti