Dienas ziņas

Rīga testē jaunos elektroautobusus

Dienas ziņas

Maina Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas noplukušo fasādi

Jelgavā notiek mazākumtautību festivāls

Jelgavā notiek mazākumtautību festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jelgavu šodien pieskandināja poļu, baltkrievu, romu un citu mazākumtautību dziesmas un dejas. Mazākumtautību festivālā “Zeme zied” tika demonstrēti arī dažādu tautu tautastērpi, notika radošās darbnīcas un tika degustēti nacionālie ēdieni.

Vairāku simtu dziedātāju un dejotāju ceļi šodien veda uz Jelgavu, lai satiktos ilgi gaidītajā mazākumtautību festivālā “Zeme zied”.  Rīta pusē visi krāšņie tērpi gan bija paslēpti zem lietussargiem un lietusmētelīšiem, tomēr dalībnieku prieku tas nemazināja.

Folkloras kopas''Berendejka'' dalībniece Marianna Jode atklāj: “Kā teica viens no mūsu jauniešiem – ja būtu labs laiks, nebūtu tik labs piedzīvojums. Mēs esam ļoti pateicīgi organizatoriem, ka nenobijās no visas šīs situācijas valstī un pasaulē.”

Dejotājām, pirms laisties straujajos deju ritmos, nācās pat uzgaidīt līdz deju grīda tika atbrīvota no ūdens,  bet īstiem dejotājiem tas neesot šķērslis.

Koncertprogrammā, uz skatuves un arī citviet pilsētā ar savas tautas raksturīgākajām dziesmām un dejām iepazīstināja desmit dažādu tautību pārstāvji. Tostarp arī vidzemes un kurzemes lībiešu ansambļi. Kā smej lībieši, no latviešiem viņus atšķirot raksturs.

Austra Lietaviete un Maija Kronberga, Lībiešu dziesmu ansambļa ''Rāndavist'' pārstāves, pauda, ka lībiešiem vienmēr esot sava taisnība, bet kolektīva dalībnieki saderot kā cimds ar roku.

Priekšnesumus ik pa laikam nomainīja krāšņo autentisko tērpu skate. Vēl lielāka kņada valdīja nacionālo virtuvju sētā, kur visu acu priekšā tapa ikdienā neierasti ēdieni.

Šādu festivālu mērķis ir popularizēt mazākumtautību kultūras daudzveidību un tās pienesumu Latvijas kultūrtelpai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti