Dienas ziņas

Sausums apdraud dārzeņu ražu

Dienas ziņas

Noraida ideju OIK aizstāt ar "zaļajiem sertifikātiem"

Pirmais kultūras vēstnieku festivāls

Jelgavā aizvadīts pirmais kultūras vēstnieku festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmajā kultūras vēstnieku festivālā, kas notika Jelgavā, savas prasmes rādīja un ar zināšanām dalījās septiņpadsmit vēstnieki un ap 200 dalībnieki no dažādiem Latvijas reģioniem. Latvijas kultūras vēstnieku kustība uzsākta 2012. gadā, un pašlaik savs kultūras vēstnieks ir teju katrā novadā.

Latvijas kultūrvēsturiskais mantojums ir ļoti bagāts un daudzveidīgs, bet visbiežāk kolektīvi darbojas savrup. Lai zināšanas nodotu tālāk, pirms pieciem gadiem aizsākās Latvijas kultūras vēstnieku kustība.

“Kustība, kas aizsākās 2012. gadā ir tāda īpaši aktīvu cilvēku apvienojoša. Te satikušies dažnedažādi cilvēki, kas savās kopienās aktīvi darbojas, un es negribētu teikt, ka tas ir kāds amats. Tā ir sirdslieta,” ir pārliecināta Rundāles novada kultūras vēstniece Lilita Lauskiniece.

Ikdienā satiekoties, vēstnieki viens otram stāsta par savu darbu, bet festivāls sniedz iespēju iepazīties arī ar vēstnieku vadīto vai pārstāvēto   kolektīvu veikumu.

Biedrības “Sadarbības platforma” vadītāja Lauma Celma pastāstīja: “Līdz ar to tā ir tāda plašāka savstarpēja iepazīšanās, un mēs gribam arī Zemgalē iedzīvināt kultūras vēstnieku kustību, jo līdz šim Jelgava ir bijusi ļoti atturīga.”

Uz pirmo kultūras vēstnieku festivālu, kas notiek Jelgavā.  ieradušies 17 vēstnieki  kopā ar  sava novada  kolektīviem. Iecavu pārstāv folkloras kopa ''Tarkšķi''.

Līdztekus skanīgiem priekšnesumiem notiek arī dažādas radošās darbnīcas. Saldenieki uz festivālu atveduši  etnogrāfiskos cimdus, kuros ieadīts svītru kods.

Pirmajā kultūras vēstnieku festivālā piedalījās 14 mākslinieciskie kolektīvi no dažādiem Latvijas reģioniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti