Jaunākā pastmarka vēsta par ugunsdzēsēju eleganto automobili «Ford-Vairogs V8 (81C)»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Pasts izdevis trešo pastmarku sērijā ''Latvijas autobūves vēsture – Motormuzeja unikālie eksponāti'', un uz tās redzams Rīgas automobiļu fabrikas ''Ford-Vairogs'' 1938.gadā izgatavotais ugunsdzēsēju automobiļa modelis ''Ford-Vairogs V8 (81C)''.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana plānota 2019. gada 24. maijā Rīgas 10. pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 no plkst.10 līdz 20.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir € 1,39, un tā atbilst ierakstītas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Kopējā pastmarku tirāža sasniedz 100 000 eksemplāru, un līdz ar pastmarku izdota arī īpaša aploksne 1000 eksemplāros. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

1938.gadā izgatavotais ugunsdzēsēju automobilis ir vienīgais līdz mūsdienām labā stāvoklī un pilnā komplektācijā saglabājies ''Ford-Vairogs'' kravas automobilis un ir unikāls Latvijas tehnikas vēstures piemineklis ar lielu kultūrvēsturisku vērtību. Līdz 20.gadsimta 60.gadu vidum tas kalpoja Jelgavas ugunsdzēsējiem, savukārt šobrīd tā īpašnieks ir Latvijas Antīko automobiļu kluba biedrs un senās tehnikas restaurators Leons Kesmins. Pašlaik automobilis apskatāms Jelgavas ugunsdzēsības muzejā.  

Latvijas Pasta jaunākais filatēlijas izdevums ir trešā pastmarka sērijā ''Latvijas autobūves vēsture – Motormuzeja unikālie eksponāti''. Pirmā šīs sērijas pastmarka izdota 2017.gadā un veltīta muzeja unikālajam eksponātam – automašīnai ''Krastin'', savukārt uz 2018.gada pastmarkas attēlots 1939.gadā izgatavotais automobilis ''Ford-Vairogs V8''. Visas šajā sērijā izdotās pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti