Jaunā neregulāras formas pastmarka – vasaras ziedu vainaga veidolā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Pasts izdod jau otro neregulāras formas pastmarku – šoreiz vasaras ziedu vainaga veidolā.

Vasaras saulgriežu gaidīšanas noskaņās Latvijas Pasts izdod savas pastāvēšanas vēsturē otro neregulāras formas pastmarku, kas veidota uz pašlīmējošas pamatnes un atveidota tradicionālā Līgo svētku ziedu vainaga formā. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2019.gada 13.jūnijā Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 no plkst.8 līdz 20.

Tuvojoties vasaras saulgriežu svētkiem, Latvijas Pasts izdod īpašu neregulāras formas pastmarku "Līgo vainags". Pastmarkas nominālvērtība ir € 0,50, un tā atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Atšķirībā no vairākuma pastmarku "Līgo vainaga" pastmarkai ir pašlīmējošā pamatne.

Pastmarkas tirāža ir 500 000 eksemplāru, un līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. 

Jaunā pastmarka izceļas ar savu neregulāro formu – tā veidota kā vainags, kas vīts no dažādiem Latvijas pļavās sastopamiem ziediem. Vainagi ir viens raksturīgākajiem un būtiskākajiem vasaras saulgriežu svētku elementiem, kurus tradicionāli liek galvā Līgo vakarā.

Neregulāras formas pastmarkas filatēlijas pasaulē tiek uzskatītas par retumu, un "Līgo vainags" ir jau otrā Latvijas Pasta izdotā šāda veida pastmarka. Pirmā pastmarka tika izdota 2018.gadā, atzīmējot Latvijas valsts simtgadi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti